2024. március 29. - Auguszta

Magyar hegymászó halála

Életét vesztette vasárnap egy magyar hegymászó az olasz Dolomitokban, a Sella-tornyoknál, Bolzano és Trento provinciák határán.
2010. július 11. vasárnap 18:36 - HírExtra
A magyar hegymászó csoportos kiránduláson vett részt, amikor 2300 méteres magasságban, egyelőre nem világos körülmények között elhibázott egy lépést, a mélybe zuhant és szörnyethalt. A rövid időn belül helikopterrel a helyszínre érkezett olasz hegyi mentők már nem tudtak segíteni.

A baleset körülményeit a csendőrség vizsgálja. A Sella a Dolomitok egyik leglátványosabb és legmonumentálisabb hegycsoportja: a sziklamászók mellett a túrázók paradicsoma is, akik elé látványos via ferrata útvonalakon tárul a hegyek szépsége.

A via ferrata csaknem alpinizmus: olyan sziklafalakon vezető útvonalakat jelöl a kifejezés, ahol létrák, hidak és előre kialakított fogások segítik az előrejutást. Kiépített sziklamászó utakról van szó.

A Sella ferrátái azonban nem kezdőknek valók, hanem már tapasztalt magashegyi túrázóknak. Az ilyen túrákhoz szükséges egyszerű felszerelést általában a szervező irodák biztosítják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását