2024. május 14. - Bonifác

Potencianövelőket vizsgál a kormány

A Magyar Gyógyszerészi Kamara határozott és gyors intézkedést kér a kormányzati szervektől a hamisítások ellen - reagált a szervezet Szócska Miklós pénteki közleményére, miszerint az államtitkár az ÁNTSZ-szel vizsgáltat több potenciafokozó étrend-kiegészítőt.
2010. július 16. péntek 15:17 - HírExtra
Az MTI-hez péntek délután eljuttatott közleményükben közölték: "a kamara elkötelezett abban, hogy a gyógyszertárakban - a gyógyszerekhez hasonlóan - csak bevizsgált és kontrollált étrend-kiegészítők kerülhessenek forgalomba".

Hangsúlyozták: a kamara felháborodással szembesült azzal, hogy egyre többen foglalkoznak étrend-kiegészítők hamisításával, ami jogilag kimeríti a gyógyszerhamisítás fogalmát.
Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyi államtitkára péntek délelőtt közölte, hogy azonnali vizsgálatot kezdeményezett az ÁNTSZ-nél nyolc potenciafokozó étrend-kiegészítő kapcsán.

A minisztérium közleménye szerint a vizsgálat elrendelésének alapja a Gyógyszerészet című folyóirat júliusi számában közölt cikk, amelynek szerzői azt állítják, hogy az általuk vizsgált tíz étrend-kiegészítő közül nyolcnál "étrend-kiegészítő hamisí­tási jelenség" áll fenn.

Szócska Miklós a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület figyelmét is felhívta az új gyógyszer-hamisítási formára. Az Országos Élelmezési- és Táplálkozástudományi Intézetet is felkérte, hogy a lehető leghamarabb dolgozzon ki javaslatot, és kezdje meg az ellenőrzéseket legalább azon étrend-kiegészítő csoportok esetében, amelyeknél a nemzetközi tapasztalatok alapján hamisítással számolni lehet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását