2024. április 25. - Márk

Páty: a polgármester szerint elüldözték a beruházót

Mégsem épül meg a pátyi golffalu, mivel a Pest megyei település képviselő-testülete váratlanul visszavonta a nagyberuházással összefüggő szabályozási tervet - tudatta a Páty Nem Eladó Civil Összefogás kedden az MTI-vel. A település polgármestere szerint "elüldözték" a spanyol befektetőt.
2010. július 20. kedd 12:33 - HírExtra
A civilek közleményükben egyebek mellett azt írják, hogy a pátyi képviselők az "utolsó percben", a szabályozási terv hatálybalépése előtt egy nappal vonták vissza a Zsámbéki-medence egészét fenyegető "új Páty" létesítéséhez korábban zöld utat adó határozatot. A közlemény szerint mindenkit meglepett a váratlan fordulat, hiszen eddig a képviselő-testület "a törvénytelenségeket hosszasan soroló szakvélemények", illetve a zöld ombudsman és a civilek tiltakozása ellenére is "teljes mellszélességgel" kiállt a sokak szerint "szégyenteljes" beruházás mellett.

Úgy tudni, hogy a beruházó Grupo Milton cég tényleges spanyol partnere, a Sedesa a korrupciógyanús spanyolországi ügyletek után kivonul az egyre botrányosabbá váló magyarországi projektből és így a néhány embert alkalmazó Grupo Milton magára marad, vélhetően források nélkül - olvasható a közleményben.

A Páty Nem Eladó Civil Összefogás és néhány magánszemély nemrégiben felszólította a helyi képviselőket korábbi döntésük visszavonására, amit nem tettek meg, mára azonban - olvasható a közleményben - a jelek szerint eredményre vezetett a lassan egy éve tartó civil tiltakozás.
Örömét fejezte ki a pátyi önkormányzat döntésével kapcsolatban Jávor Benedek, az LMP főpolgármester-jelöltje is. Az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, hogy a most meghiúsult terv "állatorvosi lóként testesíti meg" az elmúlt húsz év budapesti városfejlődésének több visszásságát. A főpolgármester- jelölt elismeréssel szólt mindazokról, akik - az őket ért nyomás ellenére - mindvégig kiálltak a beruházás ellen.

Páty polgármestere, Bognár András (független) az MTI érdeklődésére közölte: "jó magyar szokás szerint elüldözték a beruházót", így nagy eséllyel tényleg nem épülhet fel a golffalu. Annyi helyen, annyi hatóságnál jelentették fel a spanyol céget - tette hozzá -, hogy másfél-két évbe telne, mire kiderülne: "mégis minden rendben van" a tevékenységük és a projekt körül, csakhogy ezt az időt már nincs türelmük kivárni.

A civilek szószólója, Tollner József képviselő korábban azt mondta az MTI-nek, hogy a Telkihez ragasztott "gigaprojekt" részeként 300 villát, 600 ikervillát, 1400 lakást, két szállodát, konferencia- és bevásárló központot, tulajdonképpen egy új Pátyot akart építeni a Grupo Milton. A cég elképzeléseit Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa "száz sebből vérzőnek" ítélte, ezért az Alkotmánybírósághoz fordult.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását