2024. március 28. - Gedeon, Johanna

11 millió eurót visszakér az EU

Az Európai Bizottság 265,02 millió eurónyi, szabálytalanul felhasznált uniós agrártámogatást kér vissza a tagállamoktól, ebből Magyarországtól 11 millió eurót - közölte az Európai Bizottság honlapján.
2010. július 22. csütörtök 20:19 - HírExtra
Ezt a pénzt azért kell visszajuttatni az uniós költségvetésbe, mert felhasználása során nem tartották be az uniós előírásokat, vagy nem voltak megfelelőek a mezőgazdasági kiadások ellenőrzésére szolgáló eljárások. A közös agrárpolitika (KAP) keretébe tartozó kifizetések folyósításáért és ellenőrzéséért a tagállamok felelősek, és a Bizottság feladata meggyőződni arról, hogy a tagállamok szabályosan használták-e fel a támogatást.

A bizottsági határozat értelmében Ausztria, Dánia, az Egyesült Királyság, Finnország, Luxemburg, Magyarország, Németország, Spanyolország, Szlovákia és Szlovénia köteles visszatéríteni támogatási összegeket. Magyarországnak 11 millió eurót kell visszafizetnie érvénytelen átváltási árfolyam alkalmazása, valamint a hozzáadottérték-adónak a közraktározásra kerülő fehércukor beszerzési értékébe való helytelen beszámítása miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását