2024. május 2. - Zsigmond

Újabb generikus gyógyszergyártó óriás Magyarországon

Csomagoló központot létesít a generikus és speciális gyógyszereket gyártó Mylan a Komáromi Ipari Parkban. A projekt az elkövetkező néhány évben közel 400 új munkahelyet teremt a régióban.
2010. július 22. csütörtök 11:54 - HírExtra
„Magyarországnak olyan beruházásokra, olyan fejlesztésekre van szüksége, amelyek egyértelműen az ország gazdaságát erősítik! Amelyek nem rombolnak, hanem a hazai vállalkozókra támaszkodva építik, fejlesztik Magyarországot” – hangsúlyozta dr. Becsey Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön, a beruházás bejelentése alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

A Mylan ügyvezető igazgatója, Rajiv Malik a sajtótájékoztatón kiemelte: “Nagyon örülünk, hogy a Mylan Magyarországon bővítheti tevékenységét. Alapos mérlegelés után döntöttünk végül a komáromi helyszín mellett. A jövőben e magas minőségű, hatékonyan működő csomagolóbázis hozzájárul dinamikus üzleti tevékenységünkhöz és egyben a helyi gazdaság motorja is lesz. Célunk, hogy gyógyszereinket a világon élő hétmilliárd ember számára elérhetővé tegyük, ezért örömünkre szolgál, hogy a magas minőségű gyógyszerek piacán növelni tudjuk részesesünket az egész országban.”

Becsey Zsolt államtitkár és a Mylan képviselői

A Mylan egy 10 000 m2-es csarnokot vásárolt Komáromban, amelyet a vállalat gyártóegységeiből érkező, szájon át szedhető tabletták és kapszulák csomagolására alkalmas központtá alakítanak. A beruházás keretében csomagoló, tároló és támogató funkciók (pl. minőségellenőrző laboratórium) kerülnek kialakításra.

A tevékenység az Európai Gyógyszerügynökség (European Medicines Agency), az Amerikai Élelmiszeri és Gyógyszerügyi Hivatal (U.S. Food and Drug Administration) és a magyar Országos Gyógyszerészeti Intézet minden előírásának meg fog felelni.
Forrás: HirExtra/Mylan
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását