2024. május 18. - Erik, Alexandra

FKF: nyomozás a vezérigazgató ellen

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya még 2010. április 21-én rendelt el nyomozást hűtlen kezelés gyanúja miatt, akkor még ismeretlen tettes ellen a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. gazdálkodásával összefüggésben.
2010. július 23. péntek 14:40 - HírExtra
Az eljárás megindítása után a gazdaságvédelmi nyomozók olyan adatok és információk birtokába jutotta, miszerint az Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. által lefolytatott egyik közbeszerzési eljárás, amelyet a Pusztazámori Hulladéklerakó metángáz ártalmatlanítására szolgáló környezetvédelmi beruházás megvalósítására írtak ki, nem felelt meg a hatályos jogszabályoknak.

A fenti közbeszerzéssel összefüggésben a BRFK nyomozói a napokban gyanúsítottként hallgatták ki az FKF Zrt. vezérigazgatóját, Bielek Pétert hűtlen kezelés bűntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt.

A vezérigazgató a gyanú szerint megszegte vagyonkezelési kötelezettségét, amikor annak tudatában írt ki 450 millió forintos értékre a hulladéklerakóban keletkező gáz hasznosítására pályázatot, hogy pontosan ismerte annak reális értékét, mely nagyságrendileg 380 millió forint. A feladatra szerződött kft-vel végül 448.500.000 forint értékben kötött az FKF Zrt. szerződést.

A fenti ügylettel okozott vagyoni hátrány mintegy 70 millió forint volt. A rendőrség még vizsgálja mi lett annak a 70 millió forintnak a sorsa, amellyel „túlszámlázták a beruházást", kihez vagy kikhez került a pénz, és milyen úton-módon. Így nem zárható ki, hogy az ügynek további gyanúsítottjai is lesznek, illetve, hogy Bielek Pétert a hűtlen kezelés mellett más bűncselekményekkel is meggyanúsíthatják.

A vezérigazgató gyanúsítotti kihallgatása után szabadon távozott, nem került sor vele szemben személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés bevezetésére, a gyanúsítással szemben panasszal élt.

Forrás: nol.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását