2024. március 29. - Auguszta

Hideg és eső jön!

Az elmúlt hetekben megszokott kánikulai melegnél akár több mint 10 Celsius fokkal alacsonyabb napi maximum hőmérsékletre, illetve csapadékosabb időjárásra számíthatunk szombattól; a hőmérők higanyszála a következő hét végén közelítheti meg ismét a 30 Celsius fokot.
2010. július 23. péntek 19:02 - HírExtra
Polyánszky Zoltán meteorológus az MTI-nek pénteken elmondta: a Magyarország felé észak-nyugatról közelítő hidegfront az éjféli órákban érheti el az országhatárt, majd szombaton a Dunántúl és közép-magyarországi területek fölé ér.

A front által érintett területeken viharossá fokozódik az észak-nyugati szél, a legerősebb lökések sebessége pedig elérheti az óránkénti 60-85 kilométert is, míg a tiszántúli megyékben - a viharos szél helyett - intenzív zivatarok kialakulása jelzi majd az időjárás-változást.

A szakember szerint a pénteki 30-36 Celsius fokos napi legmagasabb hőmérséklet után szombaton 24-29 Celsius fok között alakulhat a hőmérséklet, de a keleti területeken még a hétvége első napján is elképzelhető 30-32 Celsius fokos kánikula.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenlegi számításai szerint vasárnap sokfelé valószínűsíthető csapadékos időjárás, a hét utolsó napján pedig már csak legfeljebb 18-23 Celsius fokos maximális hőmérséklet lehet.

Polyánszky Zoltán szerint a napsütés legkorábban jövő hét péntektől kerülhet ismét túlsúlyba, hétfőn ugyanis 19-24 Celsius fok várható csapadékos időjárással kísérve, míg kedden és szerdán 21-26 Celsius fokra számíthatunk kevés napsütéssel, amit 23-28 fok és több napsütés követhet csütörtökön. A meteorológiai szolgálat a jelenlegi adatokból 26-30 Celsius fok közötti melegre számít a következő hét végén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását