2024. március 29. - Auguszta

Légikatasztrófa: Senki nem élte túl

Több mint száz ember földi maradványai kerültek elő eddig a pakisztáni Iszlámábád közelében szerda reggel lezuhant repülőgép roncsai közül - mondta Bani Amin fővárosi rendőrfőnök. A túlélők keresése folytatódik, de a mentési munkálatokban résztvevők nem láttak arra utaló jelet, hogy a gépen utazó 150 ember közül bárki is életben volna.
2010. július 28. szerda 13:17 - HírExtra
A pakisztáni kormány egynapos nemzeti gyászt rendelt el az áldozatok emlékére. Az Airblue légitársaság Airbus 321-ese eddig ismeretlen okból csapódott a földbe Iszlámábád közelében. A repülőgép landolását az esős, ködös időjárás nehezítette.

Nincs túlélő

Úgy tudni, senki sem élte túl azt a szerda reggeli katasztrófát, amelynek során Iszlámábád közelében földbe csapódott az Airblue pakisztáni légitársaság Airbus 321-es repülőgépe: a pakisztáni hatóságok tájékoztatása szerint már 149 ember holttestét megtalálták. A 202-es járaton külföldiek is utaztak: az áldozatok nemzeti hovatartozása egyelőre nem ismert pontosan, de különböző hírügynökségek értesülései szerint két amerikai, egy német és egy szomáliai állampolgár is életét veszítette az ismeretlen okból bekövetkezett balesetben. A Karacsiból érkező, leszálláshoz készülődő repülőgép pilótáinak helyzetét az esős, ködös időjárás nehezítette.

A menetrend szerinti járat 144 utast és 6 fős személyzetet szállított - közölték a pakisztáni hatóságok. Más források szerint 146 utas tartózkodott az összesen 152 embert szállító gépen.

A déli kikötővárosból, Karacsiból érkező 202-es járat közép-európai idő szerint 6.43-kor vesztette el a kapcsolatot az iszlámábádi Benazir Bhutto Nemzetközi Repülőtér irányítótornyával.

Azt egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet, de a pakisztáni légügyi hatóságok elmondták, hogy meglehetősen kemény időjárási viszonyok között készülődött landoláshoz a repülőgép. Pakisztánban napok óta esik az eső, és köd is nehezíti a tájékozódást.

Raheel Ahmed, a légitársaság szóvivője elmondta, hogy a repülőgépet nyolc éve építették, és semmilyen ismert műszaki problémája nem volt. Hozzátette, hogy a pilóták nem adtak le vészjelzést a katasztrófa előtt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását