2024. május 20. - Bernát, Felícia

Folyamatosan csökken a devizahitelesek aránya

Az idén júniusban tovább nőttek a háztartások által felvett forint alapú lakás- és szabad felhasználású jelzáloghitelek új szerződéses összértékei, míg a deviza jelzáloghitelek új szerződéses mértéke a lakáshitelek esetén enyhén nőtt, a szabad felhasználású jelzáloghitelek esetében pedig stagnált - közölte a Magyar Nemzeti Bank.
2010. július 30. péntek 10:30 - HírExtra
Az MNB adatai szerint az 1 millió euró érték feletti euró hitelek új szerződéses értéke kiemelkedő mértékben növekedett. A háztartásoknak nyújtott forint alapú hitelek részaránya az újonnan folyósított hiteleken belül júniusban 86 százalék volt. A lakáshiteleken belül 81 százalék, a szabad felhasználású hiteleken belül 83 százalék, a személyi hiteleken belül pedig 98 százalék volt a forint alapú hitel.

A szezonálisan nem kiigazított adatok szerint júniusban a háztartások hitelállománya tranzakciókból eredően - az átértékelődésektől és az egyéb volumenváltozásoktól megtisztítva - 5,4 milliárd forinttal csökkent, de, elsősorban a devizaárfolyamok emelkedésének hatására, a hitelállomány értéke 584,9 milliárd forinttal nőtt. Az MNB adatai szerint júniusban a forinthitel-felvétel 26,3 milliárd forinttal haladta meg a törlesztéseket. A devizahitelek állománya a tranzakciókból eredően 31,6 milliárd forinttal mérséklődött.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását