2024. május 8. - Mihály

Magyarországon hemzsegnek az illegális bevándolók?

Péntektől hétfőig összesen harminckét olyan külföldi állampolgárral szemben intézkedtek a határrendészeti kirendeltségek járőrei, akik szabálytalanul léptek Magyarország területére - tudatták a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófelelősei.
2010. augusztus 2. hétfő 15:52 - HírExtra
Pénteken 12, szombaton 16, míg vasárnap 4 külföldi állampolgár lépte át a szabálytalan módon, vagy helyen a Bács-Kiskun megyei határszakaszt - ismertette Magony Andrea és Nyíkos Tamás.
A sajtóügyeletes és a szóvivő közlése alapján 12 szerb, 5 ismeretlen állampolgárságú, 4-4 afgán, illetve horvát, 2-2 marokkói és algériai, valamint egy-egy ukrán, bosnyák, valamint makedón illegális beutazót, vagy határsértőt találtak a határrendészeti kirendeltségek járőrei.

Az érintettek mintegy felével szemben adminisztratív okokból kellett fellépniük a hatóságoknak: néhányuk ellen beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben, ezen kívül többen nem rendelkeztek a beutazáshoz szükséges érvényes vízummal, vagy a megengedettnél hosszabb ideig tartózkodtak Magyarországon.

A többiek - így a legutóbb, a Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség körzetében, az 53-as számú főúton vasárnap elfogott 4 afgán férfi is - illegálisan, a zöldhatáron át léptek a Magyar Köztársaság területére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását