2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Megtriplázták a tigrisrezervátum méretét

Mianmar megtriplázta a világ legnagyobb tigrisrezervátumának a méretét, hogy megvédje a veszélyeztetett fajt, amelynek már csupán 3 ezer példánya él szabadon - áll egy természetvédelmi szervezet csütörtöki jelentésében.
2010. augusztus 5. csütörtök 15:39 - HírExtra
Még 2004-ben hozta létre a mianmari (Burma) kormány azt a 6475 négyzetkilométer nagyságú állatvédelmi körzetet, amelyet most jelentősen megnöveltek.

A kormány az egész Hukaung-völgyet védett területté nyilvánította a tigrisek számára. A most 22 ezer négyzetkilométerre növelt észak-mianmari terület fele akkora, mint Svájc.

A mianmari intézkedés kínálja a fő reménysugarat a tigrisek megmentésére Délkelet-Ázsiában - mondta Bangkokban Colin Poole, az amerikai székhelyű Wildlife Conservation Society (WCS) állatvédő szervezet munkatársa.

Száz éve még 100 ezer tigris kóborolt az ázsiai vadonban, azonban az elmúlt néhány évben teljes populációk haltak ki, jobbára az orvvadászat és természetes élőhelyük beszűkülése miatt. Ma világszerte csupán 3 ezer tigris él a szabadban.

Az orvvadászat, az aranybányászat és a földművelés a burmai Hukaung-völgyben is megtizedelte a vadvilágot, emiatt alig 50 nagymacska maradt a térségben, amely pedig a WCS szerint alkalmas akár több száz tigris eltartására is.

A természettudósok és az állatvédők szerint a tigrisek képesek újra elszaporodni, amennyiben felszámolják a létüket fenyegető fő veszedelmeket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását