2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Arra voltunk kíváncsiak, hogy a sztárok hogyan kulturálódnak szabadidejükben. Sorozatunk harmadik részében Koós Réka színész-énekesnőt kérdeztük kulturális szokásairól.
2010. augusztus 7. szombat 14:34 - Kancsár Edina
Szoktál színházba járni?

Sajnos mivel esti munkáim vannak főleg és van egy gyermekem is, ezért nincs rá időm. Régebben rengeteget jártam színházba, hiszen színésznő is vagyok, de manapság ez már leredukálódik arra, hogy időnként elmegyek valamelyik barátomat megnézni.

Mi volt az utolsó darab amit láttál?

Legutóbb a Spamalotot láttam a Madách Színházban.

Van kedvenc előadásod vagy színészed?

Kedvenc előadást nem tudok mondani, hiszen most nem vagyok annyira naprakész a dologban. Kedvenc színészem van, de ebbe nem szívesen mennék bele.

Mi volt az első színházi élményed?

Az első igazi emlékem tizenhat éves koromból van, akkor láttam a Nyomorultakat a Vígszínházban, ami nagyon tetszett.

Színházak helyett leginkább moziba járnak az emberek. Te szeretsz mozizni, vagy arra sincs időd?

Koós Réka
1973. május 21-én született Budapesten. Édesapja: Koós János énekes, színész; édesanyja: Dékány Sarolta énekesnő. A Toldy Mária énekstúdió elvégzése után a Színház és Filmművészeti Főiskolára járt operett-musical szakra. 1998-ban a bécsi Raymund Színházban szerepelt. 2004-ben hozzáment Tóth Gergely-hez, majd lányuk született: Rozi. Három évvel később elvállt kislánya apjától.

A történtek ellenére a színésznő boldog, hiszen azóta kiegyensúlyozott párkapcsolatban él zenész barátjával, Reggel Ferenccel és megkapta álmai musical főszerepét is. Színházi szerepei: Evita (Miskolci Nemzeti Színház), Hair (Győri Nemzeti Színház), A musical szárnyán (Városháza, Kecskemét), Nyomorultak (Győri Nemzeti Színház), Nyomorultak (Madách Színház), Rent (Rock és Musical).
Régebben, amíg nem volt gyermekem, nagyon szerettem és sokat is jártam moziba, de az említett okok miatt az utóbbi években erre sincsidőm. Holnap mondjuk pont megyünk moziba, de ilyenkor kimondottan a kislányom miatt megyünk.

Szoktál múzeumba vagy kiállításokra járni?

Igen, viszonylag gyakran. Az a jó, hogy a múzeum-és kiállításlátogatások abszolút nappali programok, így a munka mellett is van rá időm. Mostanában nagyon sok helyen jártunk.

Milyen jellegűek érdekelnek?

Nagyon sok minden érdekel. A lányommal többször voltunk már a Szépművészeti Múzeumban, de jártunk nyári fesztiválokon is ahol voltak kiállítások. Többször voltunk Kapolcson is a gyerekekkel (a párom kislánya is velünk volt), szóval az ilyen jellegű programokra viszonylag gyakran szakítunk időt.

Hazánk számos koncertnek ad otthont? Te szoktál koncertekre járni?

Koncertekre sokat járunk, hozzám ez a vonal áll igazán közel. Érdekes, hogy eredetileg színésznő vagyok, mégis a zene, ami igazán érdekel. Mivel musicalszínésznő vagyok, az sem áll messze a zenétől, azonban színházi előadásokra egyszerűen nem jutok el. Ezen a héten is minden este próbáim vannak és ha van egy szabad estém, azt már nem szeretném színházban tölteni, mert ott van a családom akik fontosabbak. Ennek ellenére a koncertekre valahogy mégis mindig jut időm.

Inkább a magyarok vagy a külföldi fellépők érdekelnek?

Ez nálam nagyon vegyes. Nyilván egy külföldi előadó koncertjét jobban meggondolja az ember, az árak miatt is. Általában tízezer forint fölött van egy belépő, úgyhogy megválogatom, hogy mi az amire érdemes pénzt adni. De magyar előadók koncertjére, amikor csak tehetem, elmegyek. Persze ez sem jelenti azt, hogy minden héten koncertre járok…

Milyen koncert volt az utolsó, amin voltál?

Tegnapelőtt voltam Gyulán, Magna Cum Laude koncerten. Én is ott léptem fel és miután végeztünk, átmentünk megnézni őket. De voltunk a pécsi Seal koncerten is, amire például külön leutaztunk.

Kapcsolat koncerten voltál már?

Nem, eddig még egyszer sem mentem ki, annyira nem az én világom. Pedig Sting is fellépett már, aki az egyik kedvenc előadom, de akkor épp sajnos dolgoztam. Ilyen egyébként már rengetegszer előfordult, hogy szerettem volna elmenni egy koncertre, de a munka közbeszólt.

Előfordult már, hogy egy kedvenc előadód miatt akár külföldre is kiutaztál egy koncertre?

Igen, U2 koncerten már voltam külföldön.
***
 
Sorozatunk korábbi részeiben Zoltán Erikával, Farkasházy Rékával és Jáksó Lászlóval beszélgettünk.
 
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását