2024. március 29. - Auguszta

Vizsgálatot kér az MSZP újságírókat ért fenyegetés és antiszemitizmus miatt

Újságírókat ért fenyegetések és antiszemita kijelentések miatt kér vizsgálatot az MSZP Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztertől és Pintér Sándor belügyminisztertől.
2010. augusztus 7. szombat 19:30 - HírExtra
A párt szombaton az MTI-nek küldött közleményében közölte, azt várják el a sajtó- és szólásszabadság, a demokrácia védelmében, hogy haladéktalanul folytassanak vizsgálatot a Magyar Sziget fesztiválon történtekről. A párt utalt arra, hogy sajtóbeszámolók szerint a fesztiválon megfenyegették és emberi méltóságukban megalázták a Hetek című hetilap munkatársait.
Az MSZP a médiában megjelent beszámolókra hivatkozva azt írta: a verőcei rendezvényen olyan rasszista beszédek és mondatok hangzottak el "amelyek azonnali hivatalos és jogszerű beavatkozást követelnek".

Azt hangoztatták: egyetlen demokrata sem nézheti tétlenül, hogy embereket, közösségeket, kisebbségeket bélyegezzenek meg, és a legrosszabb korszakokat idéző antiszemita kirohanásokat engedjenek meg maguknak szélsőjobboldali szervezetek és politikusok.
A Hetek című hetilap internetes oldalán található írás szerint "életveszélyesen megfenyegették, emberi méltóságukban megalázták és szabad mozgásukban is korlátozták a Hetek munkatársait a Magyar Sziget Fesztivál elnevezésű szélsőjobboldali találkozón, ahová előzetes bejelentés alapján érkeztek egy helyszíni riport elkészítése céljából".

A beszámoló szerint a rendezvényen Zagyva György Gyula, a Jobbik parlamenti képviselője egy faházban fenyegetően beszélt az újságírókkal, miután rájuk zárták a helyiség ajtaját.
A tudósítók arról számoltak be, hogy az országgyűlési képviselő azt mondta nekik: olyan területre tévedtek, ahol vége a demokráciának, és ott azt tehetik velük, amit akarnak. Az idézet szerint Zagyva György Gyula egyebek mellett úgy fogalmazott: "lehúzhatnánk a gatyátokat, és meg...nánk titeket, ha innen kikerülnétek, senki sem hinné el".

Az újságírók beszámoltak arról is, hogy a látogatásuk idején a táborban egy olyan előadást tartottak, melynek a "zsidó médiapolitika Magyarországon" volt a címe. Közlésük szerint itt olyan idézetek hangzottak el, mint hogy "a zsidó a hazugság nagymestere", "a zsidó a megrontás klasszikus démona", a "a zsidó akkor a legveszélyesebb, ha kereszténynek mondja magát".
Az MTI megkeresésére a Jobbik későbbre ígért tájékoztatást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását