2024. április 26. - Ervin

Záróra Balatonfüreden

Vasárnap "bezár" Balatonfüred, miután a női hosszútávúszók 25 kilométeres versenyével véget ér a nyíltvízi szakág balatoni Európa-bajnoksága, hogy hétfőtől már csak a Margitsziget "üzemeljen": a Széchy Tamásról elnevezett komplexumban megkezdik küzdelmeiket a mű- és toronyugrók, az 50 méteres medencében pedig a műúszókat váltják az úszók, akik hét napon át vetélkednek a 30. kontinensviadal érmeiért.
2010. augusztus 7. szombat 18:06 - HírExtra
A nyitóhéten összesen 11 alkalommal hirdetnek győztest, a vízi maratonistáknál hétszer, a műúszóknál pedig – a vasárnapi két döntővel, a párosokéval és a szabadkombinációs csapatversenyével együtt - négyszer, a második heti nagyüzem keretében viszont nem kevesebb, mint félszáz első hely lel gazdára: az ugróknál 10, az úszóknál 40 számban avatnak Európa-bajnokot.

Az eddigi küzdelmekben nem termett babér a magyaroknak, a legjobb helyezést – egy hetediket - a női 10 kilométeren Risztov Éva produkálta, hétfőtől azonban általános várakozás szerint beindul a hazai sikersorozat, s már az úszónyitányon megszülethet a sportág 61. magyar Eb-elsősége, példának okáért a 400 m vegyesen rajtoló tavalyi világbajnok Hosszú Katinka jóvoltából. Ugyanebben a számban kellemes meglepetést okozhat – akár bronzérmet is szerezhet - Jakabos Zsuzsanna, de a 4x100 méteres női gyorsváltó is dobogó közelben végezhet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását