2024. április 19. - Emma

Foglalkozni fog a Zagyva-üggyel a Jobbik

A Jobbik országos elnöksége hétfőn tűzi napirendre Zagyva György Gyula képviselő ügyét, aki sajtóbeszámolók szerint megfenyegetett két újságírót.
2010. augusztus 8. vasárnap 10:00 - HírExtra
Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője szombaton az MTI megkeresésére közölte, a párt csak az ülést követően alakítja ki álláspontját a kérdésben. A szóvivő ugyanakkor jelezte: Zagyva György Gyula a Jobbik parlamenti képviselője ugyan, ám nem tagja a pártnak.

A történtek előzménye, hogy a Hetek című hetilap internetes oldalán található írás szerint "életveszélyesen megfenyegették, emberi méltóságukban megalázták és szabad mozgásukban is korlátozták a Hetek munkatársait a Magyar Sziget Fesztivál elnevezésű szélsőjobboldali találkozón".

A beszámoló szerint a rendezvényen Zagyva György Gyula, a Jobbik parlamenti képviselője a rendezvény helyszínén egy faházban fenyegetően beszélt az újságírókkal, miután rájuk zárták a helyiség ajtaját.

Az MSZP Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztertől és Pintér Sándor belügyminisztertől haladéktalan vizsgálatot kért az ügyben.

A Jobbik szóvivője az MSZP bejelentésével kapcsolatban azt sérelmezte, hogy a szocialisták a fesztivál egészével kapcsolatban kértek vizsgálatot. Dúró Dóra erre utalva azt hangoztatta, hogy a tíz éve legálisan működő, és egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Magyar Sziget Fesztivállal kapcsolatban semmilyen vizsgálatra nincs szükség. Hozzátette: a Jobbik szerint sokkal inkább arra lenne szükség, hogy a hasonló civil rendezvényeket az állam is támogassa.

Mint fogalmazott, az MSZP nem tud kilépni utódpárti mivoltából, és ha a véleményükkel ellentétes álláspont hangzik el a politikai nyilvánosságban, akkor rögtön hatósági beavatkozást követelnek. A szóvivő szerint az MSZP valójában a szocialisták napról napra előkerülő korrupciós ügyeiről akarják elterelni a figyelmet.

Dúró Dóra a Hetekben megjelent állításokkal kapcsolatban idézte Zagyva György Gyula az atv.hu-n megjelent nyilatkozatát. Eszerint a Jobbik parlamenti képviselője helyreigazítást követel, és rágalmazás miatt feljelentést tesz.

Közölte: Zagyva György Gyula szerint "a lap elferdítette a valós tényeket és az elhangzottakat".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását