2024. május 2. - Zsigmond

Az MSZP nem hagyja annyiban a Magyar Szigeten történteket?

Az Országgyűlés emberi jogi bizottságának összehívását kezdeményezi az MSZP a Magyar Sziget fesztiválon történtek miatt - közölte az ellenzéki párt hétfőn az MTI-vel.
2010. augusztus 9. hétfő 14:50 - HírExtra
A Hetek című hetilap internetes oldala korábban arról számolt be, hogy "életveszélyesen megfenyegették, emberi méltóságukban megalázták és szabad mozgásukban is korlátozták a Hetek munkatársait a Magyar Sziget Fesztivál elnevezésű szélsőjobboldali találkozón". Az írás szerint Zagyva György Gyula, a Jobbik parlamenti képviselője a rendezvény helyszínén egy faházban fenyegetően beszélt az újságírókkal, miután rájuk zárták a helyiség ajtaját.

Az MSZP már szombaton közölte, újságírókat ért fenyegetések és antiszemita kijelentések miatt vizsgálatot kér Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztertől, valamint Pintér Sándor belügyminisztertől.

A Jobbik elnöksége hétfői ülésén napirendre vette Zagyva György Gyula ügyét, de érdemben nem foglalkozott vele, mert azt "kocsmai színvonalú beszélgetésnek minősítették" - mondta az MTI kérdésére Dúró Dóra, a párt szóvivője.

A szocialista párt hétfői közleményében arról tájékoztatott, hogy a Magyar Sziget fesztiválon történtek miatt kezdeményezi az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának összehívását és a sajtónyilvános ülést.

"A magyar közvéleményt felháborították a Magyar Sziget fesztiválon történt események, melyekre eddig mindössze az MSZP reagált elítélően. Nagyon ijesztő és beszédes, hogy ebben az ügyben a Fidesz-KDNP kormány még semmilyen elhatárolódást nem fogalmazott meg" - írták.


A Magyar Sziget fesztivált a Pest megyei Verőcén, a Csattogó-völgyben rendezik meg, az idén tizedik alkalommal. Főszervezője Zagyva György Gyula, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke.

Az egyhetes programsorozaton nemzetirock-, hungarista és szkinhedzenekarok fellépése mellett kézműves foglalkozásokat és filmvetítéseket is tartanak.

A Kárpát-medencei ifjúsági találkozóként meghirdetett fesztiválon a Jobbik több országgyűlési képviselője is előadást tart, Vona Gábor pártelnök pedig egy kerekasztal-beszélgetésen vesz részt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. augusztus 9. 15:04
Egymásnak való páros.

Akkor járnánk a legjobban, ha mindkettő ki kerülne a parlamentből.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását