2024. március 29. - Auguszta

Toroczkai listavezető a Jobbiknál

A napokban újra a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) elnökévé választott Toroczkai László vezeti a Jobbik Csongrád megyei közgyűlési listáját – jelentette be Tóth Péter, a párt megyei elnöke csütörtökön Szegeden.
2010. augusztus 12. csütörtök 13:26 - HírExtra
A lista második helyén szereplő politikus közlése szerint a megyei közgyűlés Jobbik-frakciójának a legfontosabb feladata a helyi szinten a Fidesz és az MSZP között létező nagykoalíciós együttműködés felszámolása lesz az októberi önkormányzati választások után.

A megyei lista harmadik helyén Dudás Zoltán, negyedik helyén Fazekas Ferenc, ötödik helyén Dombi-Kiss László áll majd.

Toroczkai László kifejtette, hogy a HVIM továbbra is parlamenten kívüli erőként határozza meg magát, az önkormányzati munkában – ahogy azt korábban is tette – továbbra is részt kíván venni.
A listavezető közölte: a közgyűlésben első lépésként javaslatot tesz arra, hogy a megye nevét hagyománytiszteletből változtassák Csongrád-Csanád-Torontálra. Hozzátette: az ebből fakadó költségek fedezetére felajánlja saját tiszteletdíját.

Közlése szerint a soproni kékfrank mintájára – torontál néven - helyi pénz bevezetését is indítványozni fogja, amellyel a határon átnyúló gazdasági kapcsolatok élénkítése érdekében a Vajdaságban és Temes megyében is lehetne fizetni.

Toroczkai László fontosnak tartja egy a tanyás területek közbiztonságát javító gyepűőrség létrehozását, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark látogatását pedig a magyar családok számára ingyenessé tenné. Ehhez az anyagi fedezetet profitorientált rendezvények szervezésével teremtené meg.

Az euroregionális együttműködés területéről Toroczkai László a tömegközlekedés fejlesztését, a vasútvonalak helyreállítását emelte ki.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezte egyebek mellett a Magyar Sziget Fesztivált augusztus elején, s azt a demonstrációt, amelyet a terrorizmus és más bűncselekmények gyanújával előzetes letartóztatásban lévő Budaházy György és a "hozzá hasonló politikai foglyok" szabadon bocsátásáért tartottak júniusban Budapesten.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

H.K.
2010. augusztus 12. 15:59
Aztán miért? Ugyanazért amiért Budaházynak? A semmiért? Koholt semmitmondó hülye vádak alapján? Sajna az olyanok miatt mint te tart ott ez az ország ahol tart. Simán meg lehet vezetni mert mindent elhiszel ami le van írva....
helix
2010. augusztus 12. 15:06
Ennek az embernek börtönben lenne a helye.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását