2024. március 29. - Auguszta

Újabb csodálnivaló oldtimerek kelnek útra a Kisalföldön

Az eddig benevezett mintegy 60 oldtimer 450 kilométert tesz meg hazánk gyönyörű északnyugati részén, és a mezőny ellátogat Szlovákiába is. A versenyzők nem csak a látványt és a friss nyár végi levegőt élvezik: a századmásodpercekért küzdenek egymással…
2010. augusztus 13. péntek 12:36 - HírExtra
Azok, akik vállalják az Audi Eastoric kihívását, 450 kilométer leküzdésével és a KRESZ betartásával néznek szembe két napon át. Festői tájakat, eldugott falvakat érintve számos településen haladnak keresztül, ahol az érdeklődők az út mentén meg is nézhetik a járgányokat, de több megállóponton is körbejárhatók lesznek az autóritkaságok.

Miután közúti versenyről van szó, száguldásról szó sem lehet, az Oldtimer Szuperkupa versenyein a közlekedési szabályok betartásával juthatnak el a veterán autósok egyik feladattól a másikig. Az időmérő szakaszokon századmásodpercre előírt időket kell a lehető legprecízebben teljesíteni. A fotocellák között leküzdött etapok döntik el a helyezéseket. Az lesz az első, aki a legkisebb eltéréssel teljesíti a szintidőket - hacsak nem követ el valamilyen útvonalhibát.

Az Audi Eastoric Rallye az Oldtimer Szuperkupa negyedik futama, központja most is az Audi gyár lesz, a járgányok innen indulnak és ide is érkeznek vissza. Augusztus 26-án, csütörtökön délután az ETO Parknál gyakorolnak a kétfős csapatok. Bárki megtekintheti a verseny előtti bemelegítést, ez a program nyitott, de egyébként útközben is el lehet csípni a veterán szépségeket. A győriek és a város közelében lakók pénteken délután a Dunakapu téren csodálhatják meg az öreg technikákat, ahová a Bornapok vendégeként 16.30-tól futnak be. A részletes programmal hamarosan jelentkezünk!

Az Audi Eastoric mezőnye most is soknemzetiségű: német, osztrák, cseh, szlovák és magyar sofőrök és navigátoraik szállnak autóba, hogy elvigyék a győztesnek járó díjat. Ebben az évben ünnepel az Audi Quattro, már 30 éves ez a típus, így a szervezők úgy döntöttek: számukra egy Quattro-s díjért is megy majd a küzdelem.

Forrás: PreNews Sajtóügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását