2024. április 24. - György

Még kórházban van az üzembaleset miatt megsérült férfi

Továbbra is kórházban van az észak-borsodi, kazincbarcikai székhelyű BorsodChem Zrt. (BC Zrt.) egyik munkavállalója, aki a vegyipari vállalat egyik üzemében múlt kedd reggel, az éves nagyjavítás utáni visszaindulás folyamán keletkezett üzemzavar közben sérült meg.
2010. augusztus 16. hétfő 17:12 - HírExtra
A közlés szerint a múlt kedd reggeli üzemzavar során kis mennyiségű foszgén került egy elszívás alatt lévő épület légterébe. Az üzemzavar elhárításán dolgozó egyik munkavállaló pedig kedden, a délutáni órákban foszgénmérgezésre utaló tüneteket jelentett.

Azonnal kórházba szállították.

A BorsodChem folyamatos kapcsolatot tart a kórházzal munkavállalója folyamatban lévő gyógykezelésével kapcsolatban.

"A vállalat valamennyi érintett hatóságot értesített, és a hatóságokkal együtt vizsgálja az eset bekövetkezésének körülményeit" - olvasható a dokumentumban.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság múlt heti tájékoztatása szerint üzemzavar volt augusztus 10-én reggel a kazincbarcikai BorsodChem Zrt. egyik üzemében, amikoris kis mennyiségű foszgén került az épület légterébe.

A közlés szerint a BorsodChem Zrt. műanyag alapanyagot gyártó létesítményében az egyik berendezés javítása közben történt az üzemzavar. Mivel az üzem légtere elszívás alatt van, a veszélyes anyag egészségügyi határértéket meghaladó koncentrációban nem kerülhetett az épületen kívülre. A BorsodChem Zrt. a jogszabályoknak megfelelően az esetet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletének jelentette - tartalmazta a közlemény.

Akkor azt írták: személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett. Az MTI úgy tudja, a munkavállaló több órával az eset után lett rosszul, a foszgén hatása ugyanis sok esetben csak később jelentkezik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását