2024. április 25. - Márk

Vándortárlat a Gödörben

Két kiváló magyar fotós, Szandelszky Béla és Kurucz Árpád 43 árvízi képéből összeállított vándortárlattal ünnepli a humanitárius világnapot az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának budapesti irodája több magyar segélyszervezettel együtt a Hadtörténeti Intézet és Múzeum után csütörtökön a Gödör Klubban.
2010. augusztus 18. szerda 19:08 - HírExtra
A humanitárius világnapról most második éve emlékeznek meg a segélyszervezetek szerte a világban. Az ENSZ közgyűlés 2008. decemberi döntése értelmében minden év augusztus 19-én a különböző humanitárius szervezetek számba veszik évi teljesítményüket. Ez történik Budapesten is: emlékeznek az Észak-Magyarország árvíz sújtotta területein végzett munkára - mondta el az MTI-nek Tóth Zoltán, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának munkatársa.

Szandelszky Béla, az AP amerikai hírügynökség többszörösen elismert fotóriportere az árvíz sújtotta területen fényképezte többek között a rendőrfőiskolásokat, amint Ócsanálosnál erősítik a Sajó gátját, másutt a homokzsákokkal töltést erősítő embereket örökítette meg. Koszovóban és Afganisztánban is dolgozott, Roma gyász című képével a 2009-es Magyar Sajtófotó Pályázat fődíját nyerte el.

Kurucz Árpád, a Népszabadság kitüntetett fotóriportere lefényképezte például az elöntött Edelényt helikopterről, a vízben álló szalmabála tetején álló kutyát, az elöntött szikszói kórház kiürített szobáiban a vízben álló ágyakat - sorolta Tóth Zoltán.

Hozzátette, hogy a vándorkiállítás csütörtökön délután négytől látható a Gödörben, hat órától az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága, az Egészségügyi Világszervezet, a WHO, a Magyar Vöröskereszt, a Vöröskereszt Nemzetközi Föderációja, a Magyar Baptista Segélyszervezet és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat képviselői közös asztalnál vitatják meg munkájuk tapasztalatait.

Augusztus 23-tól a vándortárlatot bemutatják az árvíz sújtotta észak-magyarországi településeken is - jegyezte meg Tóth Zoltán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását