2024. március 29. - Auguszta

Szanyi nem like-olja a spekulatív távhőemelést

Ma az MSZP sajtótájékoztató turnét rendezett, melynek első állomása a budapesti Szigony utcai lakótelep volt. Szanyi Tibor, az MSZP országgyűlési képviselője és Komássy Ákos a VIII. kerület polgármester-jelöltje a távhőemelés következményeiről beszélt.
2010. augusztus 19. csütörtök 16:43 - Fontos Erzsébet
Szanyi Tibor a szocialisták kampányfőnöke elmondta, hogy több városban, köztük Budapesten is a gázszolgáltatók kénytelenek őszre felemelni a távhő díjakat. Ez országosan 10 százalékos pluszköltséget jelent. A képviselő szerint a Fidesz gazdaságpolitikája rendkívül aggályos. Szanyi ismételten felszólította a kormányt, hogy térjen vissza egy normális gazdaságpolitikához és ne spekuláljon, mint azt a kormányalakítás során tette.

Bekeverés
A gázáremelés elkerülésének érdekében a kormány nemcsak az áfacsökkentésen morfondírozik, de mérlegelik, hogy a tavalyról a tárolókban maradt olcsóbb gázt is bekeverjék az idei ellátásba.

www.hirextra.hu
Szanyi tagadta Tarlós kijelentését, miszerint az MSZP tájékozatlan lenne az ügyben, hogy a közgyűlés hatásköre-e a gázáremelés. A képviselő leszögezte, hogy kizárólagosan pártfüggő az árfolyamalakulás. Ezért ha a Fidesz már kétszer nem döntötte volna be a gazdaságot - ezzel csökkentve a forint piaci értékét - akkor idén a szolgáltatók nem emelték volna fel a díjakat.

Szanyi szerint a kormány a magyar háztartásokra hárítja a haszonkovácsolás terhét, amit a különféle vállalkozásai révén végrehajtott. Szerinte a VIII. kerületi panelházakban tetten érhető a fideszes városvezetés felelőtlensége, miszerint a kormány nem fordított elég figyelmet az energiatakarékossági programokra. A fűtési szezon alatt a panelházakban húsz ezer forinttal emelkedik meg a családok anyagi terhe. Ez egy "méltatlan csapás". Szanyi szerint az MSZP az elmúlt két-három esztendőben már bizonyította, hogy elkötelezett híve a távhő csökkentésnek.

Komássy Ákos polgármester-jelölt kijelentette, hogy a szocialista párt megvédi a kispénzű, nehéz sorsú emberek érdekeit.

Nincs romaprobléma

Benga-Oláh Tibor, a józsefvárosi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke lapunknak tett interjújában kijelentette, hogy a helybéli romákkal semmi probléma nincsen, viszont a Romániából bevándorolt cigányokkal már annál inkább. Rákérdeztünk, hogy a józsefvárosi polgármester-jelölt hogyan vélekedik erről?

"Sehol, semmilyen romákkal nincsen gond. Inkább azokat a roma és nem roma politikusokat kellene kirekeszteni a közéletből, akik szítják az elkülönítést"  - reagált Komássy.

Az MSZP-sek bíznak abban, hogy Józsefvárosban szintén többségi szavazatot szereznek, ahogy előző években is.

Szanyi arra a kérdésünkre, miszerint a sajtóban tett nyilatkozatában kijelentette, hogy a Fidesz nem képes 2014-ig elvezetni az országot és a feszültség bombaként robban, a következőket nyilatkozta lapunknak:

"A Fidesz arra használja a kormányzati apparátust, hogy létrehozhasson egy uralmi rendszert. Ezért ha valaki rátelepszik egy ország testére és lelkére, akkor ott fellázadnak a katonák. Minden vezetés által véghezvitt negatívum az országgyűlési képviselőkön csattan. Ez egy feszültség, ami bármikor berobbanhat. "
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását