2024. április 19. - Emma

Mit tehetnek a szülők, hogy ne roppanjanak bele a tanévkezdésbe?

A magyarok többsége 15.000 és 30.000 forint közötti összeget költ a tanévkezdésre. Sokaknak borzasztóan megterhelő kitermelni a plusz költségeket. Mit tehet ilyenkor egy bajbajutott szülő?
2010. augusztus 22. vasárnap 13:54 - Kancsár Edina
A rászoruló családok kérhetnek segítséget az önkormányzatoktól, mely gyermekenként maximum tízezer forintos összeg lehet. Ezenkívül számos munkaadó béren kívüli juttatással segíti alkalmazottját, mely után kedvezményesen adózik a cég.

Fata László független cafateria tanácsadó szerint mindkét szülő megkaphatja ezt a maximálisan 22050 forintos támogatást, amit aztán tankönyvre, taneszközökre, iskolaszerekre, ruházatra költhetnek. Ezt az összeget az iskolakezdést megelőző és azt követő hatvan napon belül kérhetik a munkavállalók.

A liszensz termékek a legnépszerűbbek
Gillemot Katalin szerint, hogy idén is nagyon népszerűek a liszensz termékek. Az Auchan iskolakezési tájékoztatójából az derült ki, hogy most a Hannah Montana, a Verdák, a Toy Story, a Star Wars, a Bakugan, a Spiderman, a Hello Kitty, a Princess, a Winnie the Pooh, a Shrek és az Avatar figurákkal díszített kiegészítők a legdivatosabbak.
Ha nem áll módjukba segélyt, vagy munkáltatói támogatást kérni, akkor csak az a lehetőség marad, hogy a lehető legolcsóbban szerzik be a tanszereket. Többnyire a hipermarketekben vásárolnak a szülők, mert azok a legolcsóbbak.

Gillemot Katalin, Auchan Magyarország Kft. kommunikációs vezetője a Távirati Irodának elmondta, hogy évről-évre nő a hipermarketek részesedése az iskolakezdési piacon. Augusztus első és utolsó tíz napján van a legnagyobb vásárlási hullám. A legnagyobb kereslet a kisalakú, olcsóbb füzetekre, spirálfüzetekre, rajzlapokra, írólapokra és a füzetborítók iránt mutatkozik. A papír termékek átlagára körülbelül öt százalékkal alacsonyabb lett a tavalyiakhoz képest.

Az Árukereső internetes ár-összehasonlító portál készített egy felmérést az iskolakezdési szokásokról, melyből kiderült, hogy a magyarok hetvenkilenc százaléka már augusztusban bevásárol az iskolakezdésre, míg huszonegy százalékuk az utolsó pillanatra hagyja. A kutatásból azt is megtudtuk, hogy minden második vásárló számára fontos, hogy a tanszercsomag ne csak olcsó, hanem tartós is legyen.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását