2024. április 19. - Emma

Vadai szerint vizsgálódni kell

Vadai Ágnes, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke a Vasárnapi Híreknek azt mondta: kezdeményezi, hogy a parlamenti nemzetbiztonsági bizottság szeptemberben vizsgálja meg, hogyan használja majd az APEH a titkosszolgálati eszközöket.
2010. augusztus 22. vasárnap 16:21 - HírExtra
A lap szerint az APEH és a pénzügyőrség összevonásának egyik következménye, hogy az adóhatóságnak is módja lesz titkosszolgálati eszközök használatára, így például telefonlehallgatásra, vagy a levelezés megfigyelésére. Vadai Ágnes a lapnak ezzel kapcsolatban azt mondta: kezdeményezi, hogy a bizottság szeptemberben vizsgálja meg, hogyan használja majd az APEH a titkosszolgálati eszközöket.

Vadai Ágnes a lapnak azzal kapcsolatban, hogy a kormány tízmilliárd forint értékben kért a közbeszerzés alóli mentességet a nemzetbiztonsági bizottságától a Terrorelhárítási Központ létrehozatalának költségeire, azt mondta, máig nem tisztázódott, mire és miért kell pontosan ez a hatalmas összeg. Véleménye szerint a bizottságnak szeptemberben foglalkoznia kell a Terrorelhárítási Központ működésével, költségeivel is.

A politikus hozzátette: a kormánypárti többség eddig nem sok hajlandóságot mutatott az ilyen kényes ügyek kivizsgálására, de ezúttal a tisztázás az adófizetők érdekében elkerülhetetlen.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását