2024. május 17. - Paszkál

EU: folynak a tárgyalások az IMF-el

Folytatódhatnak a gazdaságpolitikai tárgyalások az ősszel a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval (EU) - nyilatkozta a Nemzetgazdasági Minisztérium sajtóosztálya, a Bloomberg hírügynökség.
2010. augusztus 24. kedd 21:55 - HírExtra
A Nemzetgazdasági Minisztérium a Bloomberg kérdéseire adott válaszában nem részletezte a tárgyalások folytatódásának körülményeit - azt, hogy mikor és milyen keretek között -, csupán arra emlékeztetett, hogy júliusban nem megszakadtak a tárgyalások, hanem lezárult egy tárgyalási forduló.

Amennyiben a júniusi tárgyalási forduló megállapodással zárult volna, akkor a magyar kormány a már korábban felvett közel 14 milliárd euró összegű IMF-EU hitel mellett további 1,4 milliárd eurót hívhatott volna le.

A magyar államnak jelenleg 3,7 milliárd euró összegű devizabetétje van a Magyar Nemzeti Banknál, tehát ennyit használhat fel a következő években lejáró devizaadósság törlesztésére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását