2019. szeptember 20. - Friderika

Károly herceg a környezetvédő

A környezetvédő brit trónörökös, nemrég kapta meg az engedélyt, amelynek alapján összesen 32 fotovoltaikus elemet szerelnek fel a Clarence House rezidencia délkeleti tetején.
2010. augusztus 28. szombat 14:40 - HírExtra
Napenergiát tervez előállítani hivatalos londoni lakhelyén Károly herceg.
A 170 éve a királyi család tagjai által lakott épületre telepítendő napelemek évente négyezer kilowatt környezetbarát áramot termelnek majd - ez a mennyiség elég egy átlagos londoni háztartás ellátásához.

Mivel a Buckingham Palota közelében lévő lakhely a legmagasabb műemlékvédelmi fokozat alá tartozik, Károly hercegnek külön engedélyt kellett kérnie az elemek felszereléséhez, amelyeket a mellvéd mögött kell majd elhelyezni. A cellák a napsugárzást közvetlenül alakítják át elektromos energiává.

A rezidencia 1825 és 1828 között épült. A napelemek felszerelése nem az első környezetvédelmi tevékenysége a brit trónörökösnek: otthonában energiatakarékos izzók égnek, a meleget fahulladékokkal táplált fűtőtest szolgáltatja, Aston Martinját bioethanol hajtja, vidéki házában pedig évek óta esővíz működteti a toalettet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását