2024. május 4. - Mónika, Flórián

Bonyhádon épül a víz alatti luxusszálloda

A HírExtra hetekkel ezelőtt beszámolt arról, hogy a világ legnagyobb tengervizes medencéjében három szintes luxusszálloda épül valahol Magyarországon. Bonyhád a szerencsés település, a hotel 2013 végére épülhet meg.
2010. augusztus 29. vasárnap 21:14 - Páczai Tamás
Világrekorder lesz!

Mint azt korábban megírtuk, a különlegességnek számító szálloda egy hatalmas, tengervízzel töltött medencébe épülne, amiben a trópusi tengerek élővilágát telepítenék több ezer hallal, 40-50 cápával és korallfalakkal, ahol a búvárkodásra is lehetőséget biztosítanának. A z akvárium 40-50 millió liter térfogatú lenne, ezzel -megépüléseesetén- a világ legnagyobb akváriuma lenne, a mostani rekorder az atlantai Georgia Aquarium a maga 31 millió literes térfogatával.

A szálloda első három szintje  a víz alatt helyezkedne el, több, mint 150 üvegfalas szobában lehetne élvezni a trópusi tengerek világát. A szálloda a fő hangsúlyt a gyógyításra és egészégmegőrzésre helyezné.

A korábbi hírek szerint Kiskunhalason épült volna meg, ám a helyi önkormányzat nem tudott alkalmas méretű és fekvésű területet biztosítani a beruházás számára. Ezért keresett a Trimp Holding Zrt. új területet, amit a jelek szerint a völgység fővárosában, Bonyhádon találtak meg.

Minden lehetséges forrást igénybe vesznek

Az ötszintes, több mint 28 000 négyzetméter bruttó alapterületű szállodát 10,5 milliárd forintból tervezik megépíteni, a finanszírozáshoz már több mint 10 magáncéggel van elvi megállapodásuk. Pályáznak európai uniós forrásokra is, de csak később, mivel cégük az idén alakult, banki finanszírozást pedig csak a beruházás utolsó harmadában kívánnak igénybe venni.

A tervek szerint a szálloda – amelynek 3 szintje víz alatt lesz, ehhez sós vizet használnak – 2013 harmadik negyedévének végén nyithatja meg kapuit. A tervező az Incorso Kft. lesz, a tengervizes részek kialakítását pedig a Tropicarium-Oceanárium Kft. végzi. A Trimp Holding tájékoztatása szerint a beruházás területe 7,9 hektár.

Bonyhádi igen

Megkerestük Bonyhád alpolgármesterét, Varga Szilárd Mihályt, aki kérdésünkre elmondta, a csütörtöki testületi ülésen valóban egy elvi határozat született, melyben felhatalmazták a Trimp Holding Zrt.-t, hogy megkezdheti a tervezést a város által biztosított területre, október végén pedig újra foglalkozik a képviselőtestület a beruházással.

“A terület közvetlenül a hatos főút mellett fekszik, található rajta egy három hektáros tó. A terület 17 hektáros, amiből 8 hektárt olasz befektetőknek értékesítettünk, akik üdülőfalut létesítenek. Az évek óta tervezett Bonyhádi Strandfürdő szintén itt fog épülni 3 hektáros területen, a terület többi részén épülhet a luxusszálloda.”

Varga hangsúlyozta, hogy elvi hozzájárulás született, konkrét döntés a későbbiekben várható, a döntést az önkormányzati választások után felálló új testület fogja pontosítani.

Csak idő kérdése volt a helyszín

A Trimp Holding Zrt. részéről Pasaréti Zsolt elmondta, nagyon örülnek, hogy a Kiskunhalasi tapasztalatok után Bonyhád városa örömmel fogadta kezdeményezésüket. “A csütörtöki ülésen a testület egyhangúlag elvi beleegyezését adta, hogy megépülhet a szálloda a város által biztosított területen”- mondta Pasaréti, majd hozzátette: „A tervezés már régebb óta folyamatban van, a vázlatterveket és az engedélyezést már korábban elkészítettük, mert beruházásunk nem területfüggő, mindenképpen fel szeretnénk építeni a szállodát. Az előtanulmányok alapján terveink megvalósíthatóak, minden rendelkezésünkre álló pénzügyi erőforrást arra fogunk fordítani, hogy 2013-ra elkészülhessen a szálloda.”
 
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását