2024. április 20. - Tivadar

Gombos az ENSZ egyik bizottságának új tagja

Gombos Gábort választotta az ENSZ Közgyűlése a Fogyatékos emberek jogaiért tevékenykedő bizottság új magyar tagjává szerdán New Yorkban.
2010. szeptember 2. csütörtök 17:38 - HírExtra
A pszicho-szociális fogyatékossággal élő Gombos a Központ a Mentális Sérültek Jogaiért Alapítvány (MDAC) jogvédőjeként tevékenykedik, és munkájával már eddig is nagyon sokat tett a fogyatékosságügy hazai szemléletének megváltoztatásáért.

Gombos Gábor a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkárával, Soltész Miklóssal és Kósa Ádám európai parlamenti képviselővel utazott a fogyatékkal élő emberek jogairól szóló - a világon elsőként Magyarország által ratifikált - ENSZ-egyezmény részes államainak New York-i konferenciájára.

A Fogyatékos emberek jogaiért tevékenykedő bizottság egy független szakértőkből álló nemzetközi testület, és 2010 óta, miután az egyezményt ratifikáló országok száma hatvan fölé emelkedett, 18 főt számlál. A tagok legfőbb feladata az egyezményt ratifikáló országok megfigyelése, korrekt és politikailag semleges értékelése, illetve ellenőrzése a fogyatékossággal élő emberek jogai tekintetében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását