2024. május 3. - Tímea, Irma

Kiállítás nyílik Bob Dylan festményeiből

Bob Dylan amerikai dalszerző, énekes ikon brazil témájú festményeiből nyílik kiállítás szombaton a koppenhágai Nemzeti Galériában.
2010. szeptember 3. péntek 15:52 - HírExtra
A 69 esztendős Dylan évtizedek óta készíti rajzait és vásznait, alkotásait Németországban és Londonban is láthatta már a közönség. Az amerikai művész festészetében új fejezetet nyitó, Koppenhágában bemutatkozó Brazil sorozatok akril képei élénk színekben ábrázolják a dél-amerikai ország városi és vidéki hétköznapjait.

"A művészetek közötti átjárás nem mindig sikeres, de Bob Dylannél az. Ez egy másik oldala, mégis nagyon jellemző rá" - hangsúlyozta Karsten Ohrt, a galéria igazgatója.

A képek nem Dylan dalainak illusztrációi. Kasper Monrad, a kiállítás kurátora elmondta, hogy beszélgetéseik során Dylan úgy fogalmazott: ha dalba tudta volna önteni, amit a képein ábrázolt, akkor zenében fogalmazta volna meg.

A Brazil sorozatok vásznai az utóbbi 15 hónapban születtek Dylan műtermében. A művész azokat a vázlatokat használta fel hozzájuk, amelyeket korábbi számos brazíliai látogatásakor készített.

A visszavonultan élő zenész maga nem lesz jelen a kiállítás megnyitóján, és nem is jelezte, hogy szándékában állna megnézni munkái koppenhágai tárlatát. A kurátor szerint ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy Dylan esetleg "minden bejelentés nélkül" nem állít majd be a múzeumba, mondjuk "egy hétfői napon, amikor zárva tartanak".

A kiállítás szeptember 4. és 2011. február 20. között látogatható a dán fővárosban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását