2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Örökre megpihent az Elfújta a szél egykori sztárcsemetéje

Hetvenhat esztendős korában tüdőrákban elhunyt Cammie King Conlon, az Elfújta a szél egykori gyereksztárja.
2010. szeptember 3. péntek 10:45 - HírExtra
Mint egy barátja, Bruce Lewis elmondta, a fia, Matthew volt mellette, amikor szerda reggel meghalt kaliforniai otthonában, Fort Braggben.

Conlont négyéves korában választották ki az amerikai polgárháború idején játszódó, 1939-ben készült film egy rövid kulcsszerepére. Néhány jelenetben Rhett Butler és Scarlett O'Hara kislányát, Bonnie-t játszotta, aki pónijáról leesve meghal, és a gyász végképp feldúlja szülei házasságát.
Nyolcévesen még a Disney stúdió Bambijának egyik figuráját szinkronizálta, de ezzel be is fejeződött színészi pályafutása. Blogjában ezt azzal magyarázta, hogy édesanyja "normális" gyerekkort szánt neki.

Az egyetem után a California Pictorial folyóiratnál helyezkedett el, majd a Kelly House Múzeum igazgatója lett Mendocino megyében és a helyi kereskedelmi kamara sajtóügyeit intézte.
Bármilyen rövid időt töltött a film világában, a páratlanul népszerű - időközben klasszikussá vált - Oscar-esővel díjazott, romantikus háborús dráma egész életére hatással volt.

Tavaly memoárkötetben idézte fel a forgatással és a filmmel kapcsolatos élményeit.

"Az évek múlásával ráébredtem, hogy a filmben való jelenlétem valójában megtiszteltetés volt" - emlékezett vissza egy interjúban. "Nem rajtam múlt az egész. Ötéves voltam. Azt mondták: állj ide, csináld ezt - ennek köszönhetően mégis hihetetlen élményben volt részem" - tette hozzá.
Gyakran kérték fel, hogy az Elfújta a szél rajongói előtt meséljen a forgatásról: ünnepségeken, retrospektív vetítéseken, évfordulós megemlékezéseken is szívesen jelent meg.
"Nem erről szólt az élete, de sok örömet szerzett neki" - mondta Lewis.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását