2024. április 20. - Tivadar

Kemény csapata ringbe száll

Jóllehet a horvátországi vízilabda Eb csoportmérkőzései a férfiaknál csak vasárnap érnek véget, a legjobb hat közé kerültek kilétének tisztázódásával már négy forduló után eldőlt, hogy Európából a magyar válogatott is kijutott a 2011-es, sanghaji világbajnokságra.
2010. szeptember 4. szombat 21:56 - HírExtra
A jövő nyáron, július 16. és 31. között esedékes, 16-csapatos kínai vb-re az Eb-ről elvben az első három helyezett szerezhetett kvalifikációt, ám mivel több korábbi világversenyen is ki lehetett harcolni a részvételt, Zágrábban már a csoportkörök zárulta előtt elkelt az összes, Európának fenntartott hely, mégpedig - a már kvalifikált Szerbia, Montenegró és Horvátország után - Magyarország, Németország és Olaszország hatba jutása révén.

Az korábban eldőlt, hogy Sanghajban - a mostani Eb-n elért eredményétől függetlenül - ott lehet a Világliga-első Szerbia és -második Montenegró, illetve a Világkupában szerzett pozícióinak köszönhetően Horvátország, Spanyolország és Románia. Hozzájuk csatlakozott a horvát fővárosban a Kemény Dénes legénységét is magába foglaló trió.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását