2024. április 25. - Márk

Canet, Boylenak köszönheti!

Danny Boyle megmentette a hétvégén francia kollégája vetítését: a torontói filmfesztiválon a brit rendező átengedte saját termét, hogy Guillaume Canet megtarthassa filmje világpremierjét.
2010. szeptember 13. hétfő 22:40 - HírExtra
Canet Les petits mouchoirs című filmdrámája ősbemutatójára étkezett szombaton a kanadai nemzetközi filmfesztiválra, ám technikai okok miatt kis híján elmaradt a vetítés. Mint mesélte, a teremben, ahova produkcióját beosztották, nem látszottak volna az angol feliratok, ami azért "egy nemzetközi fesztivál esetében problematikus".

Boyle, a Gettómilliomos rendezője - aki korábban egy közös munka során ismerkedett meg Canet-val - az utolsó pillanatban sietett a segítségére. 127 Hours című hegymászós drámájának bemutatóját áttetette egy másik moziba, egy kisebb befogadó képességű terembe, és átengedte a saját helyszínét a francia kollégának.

"Elkeseredtem, és az öngyilkosság határán álltam, amikor a szervezők felajánlották az új helyszínt. Danny Boyle-nak köszönhetően, aki volt olyan jó, és átadta a termét, le tudtuk vetíteni a filmünket" - hálálkodott Canet.

A szerény Boyle vasárnap így kommentálta a történteket: "Nem érdemes izgulni az ilyen dolgok miatt. Ez egy csodálatos fesztivál."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását