2024. április 25. - Márk

Venezuelai repülőbaleset: 15 halott

A végleges adatok szerint 15 halottja és 36 sebesültje van a hétfői venezuelai légi szerencsétlenségnek. A korábbi jelentések szerint Francisco Rangel Gómez, az érintett Bolívar szövetségi állam kormányzója még arról számolt be, hogy négy ember sorsa ismeretlen, s a mentőalakulatok folytatják a kutatást.
2010. szeptember 14. kedd 09:00 - HírExtra
Végül mindenkit megtaláltak, s az összegzés szerint 36-an túlélték a zuhanást, különböző súlyosságú sérülésekkel kerültek kórházba, s összesen 15 holttestet találtak.

A dél-amerikai ország hatóságainak közlése szerint az állami Conviasa légitársaság egy belföldi járata, 51 emberrel a fedélzetén meghibásodás miatti kényszerleszállás közben csapódott a földnek az ország délkeleti részén, alig tíz kilométerre a célrepülőtértől.

Mint Francisco Garcés közlekedési miniszter a venezuelai VTV közszolgálati televíziónak elmondta, a Karib-tengeri Margarita-szigetről, Porlamarból érkező ATR-42-es típusú, francia-olasz gyártmányú kétmotoros repülőgép nem sokkal a leszállás előtt zuhant le, alig tíz kilométerre a Manuel Carlos Piar nemzetközi repülőtértől, Ciudad Guayanánál (Puerto Ordaznál). A szerencsétlenül járt gépen 47 utas és négyfőnyi személyzet tartózkodott.

Híradások szerint a pilóta elveszítette az ellenőrzését a gép felett, s ezt jelentette is az irányítótoronynak, majd kényszerleszállással próbálkozott. A szerencsétlenség - amelynek igazi okai egyelőre nem ismeretesek - közép-európai idő szerint hétfőn 15 óra 20 perckor történt.

Venezuelában utoljára 2008-ban történt súlyos repülőgép-szerencsétlenség. Akkor a Santa Barbara magán légitársaság egyik utasszállító gépe zuhant le egy hegyvidéki térségben, 46 emberrel a fedélzetén, s a balesetet senki sem élte túl.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását