2024. április 24. - György

Első vietnami nemzetközi filmfesztivál

Az ázsiai filmgyártás utóbbi két évének produkcióit vonultatja fel az októberben nyíló első vietnami nemzetközi filmfesztivál.
2010. szeptember 15. szerda 07:05 - HírExtra
A filmes seregszemlét a Hanoi ezer éves évfordulója alkalmából szervezett programsorozat keretében tartják október 17. és 21. között. A filmfesztiválon ázsiai filmrendezők 30 produkciója mutatkozik be játék-, dokumentum- és rövidfilmes műfajban - számolt be kedden a vietnami kulturális minisztérium közleménye.

A fesztiválon szereplő alkotásokat olyan kritériumok alapján válogatták ki, hogy az elmúlt két évben kellett készülniük, és sem a televízióban, sem interneten nem jelenhettek meg, a mozis forgalmazás viszont nem volt kizáró tényező.

A nemzetközi zsűri tagjainak sorába meghívták Phillip Noyce ausztrál rendezőt, aki Graham Green A csendes amerikai című vietnami háborús regényét vitte filmvászonra. A további zsűritagok között lesz Dang Nhat Minh vietnami filmrendező, Marco Müller, a velencei filmfesztivál igazgatója és Kang Szu Jon dél-koreai színésznő is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását