2024. május 3. - Tímea, Irma

Jávor: "omoljon össze az MSZP"

Omoljon össze az MSZP az október 3-i önkormányzati választásokat követően - mondta a Magyar Hírlapnak adott interjújában Jávor Benedek, az LMP főpolgármester-jelöltje.
2010. szeptember 16. csütörtök 08:11 - HírExtra
A lap csütörtöki számában megjelent interjúban a politikus kifejtette: az MSZP-nek nincs Budapest-programja, egyáltalán nincs érdemi mondanivalója, ezért potenciális riválisait, köztük az LMP-t próbálja gyengíteni. A szocialisták támadó politikai stratégiáját Jávor Benedek "végtelenül ostobának és elhibázottnak" nevezte ellenzéki szempontból.

Szerinte az ellenzéknek az önkormányzati választásokon Budapesten az lehet a legfontosabb célja, hogy a közgyűlésben olyan helyzetet idézzen elő, hogy a Fidesz-KDNP ne tudjon minden döntést egymaga keresztülnyomni, "így az Országgyűlésben tapasztaltakhoz képest kénytelen legyen politikai stílust váltani".

Kérdésre válaszolva kifejtette: paradox módon ebből a szempontból érdekük, hogy az MSZP jól szerepeljen. A Jobbikkal kapcsolatban azt mondta: pusztán matematikailag a Jobbik jó szereplése is segítene, "de a radikálisok budapesti előretörése túl nagy politikai ár lenne".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását