2024. május 13. - Szervác, Imola

Szoknya törvény

Körlevélben kaptak instrukciót a kormányzati szférában dolgozók az új ruhaviselési szabályokról, miszerint milyen ruhaában ildomos megjelenni a minisztériumokban. Görög Ibolya protokoll szakértőt kérdeztük az ügy kapcsán.
2010. szeptember 23. csütörtök 14:04 - Bagics Bence
Mi az öltözködési normatíva ilyen intézmények esetében?

1990 óta semmilyen előírás nem létezik erre. Amit én láttam munkám során az felháborító volt. Egy minisztériumi főelőadó bermudában és farmerben, vagy egy titkárnő farmerben és kivágott felsőben jelenjen meg, az nonszensz.

Zöld póló a divat a Jobbiknál
A Jobbik Jogsegélyszolgálat tagjai Magyar Nemzeti Gárda feliratú zöld pólóban jelentek meg a Parlamentben.
Mindenképpen szabályozni kell a viseletet, az etikai kódex nem az emberi szabadság sárba tiprása. Az, hogy milyen mértékig mennek el, az már lehet a szabadságjogok kérdése, de a térd körüli szoknyahossz, takart váll, nyakkendő, ing, alapvetően hozzátartozik ehhez a munkakörhöz. Sokszor a mai húsz-harminc éveseknek fogalma sincs mihez kell egy ilyen dress code.

Meghatározhatja egy beszélgetés, vagy tárgyalás végkimenetelét az öltözködés?

Abszolút. Bemegy egy ügyfél az ügyintézőhöz, aki borostásan, pólóban fogadja, teljesen máshogy fog hozzáállni, mint egy ápolt öltönyös úriemberhez. Tudni kell, hogy az emberek ítélkeznek a küllemünk után, amit mondunk az csak az első benyomás után jön.

Ha az államot képviselem bármilyen szinten a minisztériumban, akkor úgy is kell megjelennem, hogy hiteles legyek.

Nem esnek túlzásba azzal, hogy az ékszerhasználatot és a frizurát is szabályozni szeretnék?

Valószínűleg túlzásokba esnek. Azt, hogy nyírott legyen a haj a férfiaknál, azt elő lehet írni, de a fazont meghatározni, vagy éppen a nőknél a harisnya vastagságát megszabni abszurd dolog.
1990 előtt az emberekben élt egy belső hang, belső fegyelem, ami arra késztette őket, hogy ügyeljenek a kinézetükre és hivatásukhoz illő ruhában jelenjenek meg.

Ha az ember megnéz egy politikust és azt figyeli,mi van rajta, addig nem hallja azt amit közölni akar, eltereli a figyelmet, ami egy politikus esetében elfogadhatatlan.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását