2024. április 20. - Tivadar

Ritmikus sportgimnasztika: tizedik helyen zártunk

A tizedik helyen végzett összetettben a Buda Júlia, Hauser Judit, Kohlhoffer Fanni, Topic Dária, Vándor Ágnes, Katona Barbara alkotta magyar együttes kéziszercsapat a ritmikus gimnasztikázók moszkvai világbajnokságán.
2010. szeptember 25. szombat 22:32 - HírExtra
Öt karikával pedig kilencedikként zárt, azaz épphogy lecsúszott a fináléról.

Az összetettbeli szereplés azt jelenti, hogy a válogatott ott lehet a jövő évi olimpiai kvalifikációs vb-n.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a csapat a második csoportban kötél-szalaggal kezdett, éppen a világbajnok olaszok után. Hiba nélkül teljesítette a gyakorlatot, mindössze egy apró bizonytalanság volt a szalaggal. Aztán következett az öt karika: a Michael Jackson zenére hatalmas lendülettel, nagyon szépen, egyszerre dolgoztak a lányok, és ezért produkciójukra 24,800 pontot kaptak, ami bíztató volt a finálé szempontjából. A magyarok után jöttek a németek, akiknek gyakorlata 0,15 ponttal többet ért, ez pedig azt eredményezte, hogy nyolcadikként ők lettek döntősök, míg Hauserék a kilencedik helyen zártak ezzel a szerrel. Kötél-szalaggal végül a 11. pozíciót szerezték meg, ez pedig összetettben tizedik helyet ért a 29 csapatot felvonultató mezőnyben.

A vb a csapatok számára előkvalifikációs verseny volt a londoni olimpiára, az első 20-ba kellett kerülni ahhoz, hogy a jövő évi kvalifikációs vb-n el lehessen indulni. A célkitűzést messze túlteljesítették a magyar lányok.

"Nagyon kemény küzdelem volt, kiváló eredménnyel zártuk ezt a világbajnokságot, szakmailag óriási ez a tizedik hely. Megmutattuk, hogy igenis számolni kell a magyar csapattal a többieknek, mert ott a helyünk az olimpián. Nagyon kevésen múlott a karika finálé, nagyon sajnáltam a lányokat" - összegzett Petrik Ágnes, csapatvezető.

Eredmények:
együttes kéziszer-csapat eredménye:
1. Olaszország 55,525 pont
2. Fehéroroszország 54,800
3. Oroszország 52,425
...10. Magyarország 48,725


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását