2024. április 19. - Emma

Lezuhant egy Magyarországról indult repülőgép

Lezuhant Horvátországban egy lengyel sportrepülőgép, amely Magyarországról tartott Olaszországba; a balesetben két ember - a pilóta és a gép utasa - életét vesztette.
2010. szeptember 26. vasárnap 09:20 - HírExtra
Egyes sajtóértesülések szerint elképzelhető, hogy az áldozatok magyarok voltak, de ezt Vizsi Lajos, a Zalaegerszeg-Andráshida Repülőtér vezetője határozottan cáfolta.

Elmondta, hogy szombaton valóban útnak indult két lengyel repülőgép Olaszország irányába Horvátországon át, de arról nem tud, hogy az egyik gép lezuhant volna Horvátországban. Hozzátette, hogy a gépek pilótái és utasai is lengyelek voltak, és egy éjszakát töltöttek Zalaegerszegen, mielőtt továbbindultak Olaszországba.

A horvát média szerint az egyik Cessna típusú gépnek szombat délután nyoma veszett Horvátország légterében. A repülőgép roncsait éjfél előtt félórával találták meg a (Károlyváros) Karlovac melletti Krnjak település környékén. A horvát hatóságok tájékoztatása szerint a gép a zalaegerszegi repülőtérről szállt fel, és Horvátországon keresztül az olaszországi Anconába tartott. Vele együtt repült egy másik gép is ugyanoda, de az megérkezett Olaszországba.

A horvát média szerint a rossz időjárási viszonyok okozhatták a balesetet. A szerencsétlenség idején esett az eső a környéken.

A gép felkutatásában a rendőrségen kívül 80 hegyi mentő vett részt, és segítséget kaptak a helyi erdészektől és a lakosoktól.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását