2024. március 28. - Gedeon, Johanna

800 milliárdot spórolna a kormány az adminisztrációs kiadásokon

A kormány 4 év alatt összesen 800 milliárd forinttal, jövőre 80-100 milliárddal csökkenti az adminisztrációra fordított kiadást, amely ma még évi 2.800 milliárd forintot tesz ki - mondta Cséfalvay Zoltán a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára egy konferencián.
2010. szeptember 28. kedd 11:01 - HírExtra
Az adminisztráció az adók számával csökkenthető, az 58 adót az új kormány 48-ra mérsékelte, de az a célja, hogy 10-20 adónál több ne legyen Magyarországon - tette hozzá a Napi Gazdaság konferenciáján. Az Új Széchenyi Tervet uniós pénzből valósítja meg a kormány, 2013-ig még 1.800 milliárd forint szabad forrás áll a rendelkezésére. Ennek a fele fordítható közvetlenül gazdaságfejlesztésre - ismertette.

A 2011 januárjától induló új pályázatok lényege az lesz, hogy nem a vállalkozókat alakítja a támogatást igénylő pályázatokhoz, hanem éppen fordítva - mondta. Az eddigi gyakorlatban ugyanis véleménye szerint rosszul szocializálódtak a vállalkozók. Az volt a kérdésük, hogy mire pályázzanak, holott a valós probléma az, hogy egy jó ötletet miként lehet finanszírozni. A pályázatírók problémája lesz jövőre, hogy miként rakják össze a vissza nem térítendő támogatásból, kedvezményes hitelből, illetve tőketámogatásból a jó ötlet finanszírozását - hangsúlyozta.

Az államtitkár elmondta, hogy az Új Széchenyi Terv vállalkozásfejlesztési programjában 4 pályázatcsoport lesz, legfeljebb 15 konkrét pályázattal. A program része lesz a versenyképességi szerződés is. Ebben az önkormányzat és az állam abban állapodik meg, hogy meghatározott idő alatt hány új munkahely keletkezik a településen. A vállalkozásfejlesztési program 4 év alatt 150 ezer munkahelyet teremt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását