2024. április 20. - Tivadar

Tarlós praktikus megoldásokkal segítené a fogyatékkal élőket

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szerint nem látványosan kell segíteni a fogyatékkal élőknek, hanem az életformájukban kell számukra praktikus segítséget nyújtani, például a fővárosi közlekedés akadálymentesítésével.
2010. szeptember 28. kedd 12:44 - HírExtra
Tarlós István - aki kedden, egy VI. kerületi intézményben tartott fórumon a különböző érdekképviseleti szervezetek javaslatait hallgatta meg - azt mondta, hogy megválasztása esetén a Városházán a fővárosi fogyatékos szervezeteknek is lenne egy képviselője, aki főállásban irányíthatná a szakterületet. Jelezte: nem tartja elegendőnek, hogy jelenleg egyetlen nyugdíjas foglalkozik a Városházán a fogyatékosok problémáival.

Elmondta, mivel a szakterületet nem ismeri jól, neki is segítségre van szüksége. Ezért, mint mondta, ha a város vezetője lesz, számít majd a hozzáértők, a területet ismerők, köztük fogyatékkal élők munkájára.

A fórumon a fogyatékkal élők szervezeteinek képviselői arról beszéltek: a legnagyobb problémájuk, hogy még mindig nem akadálymentesek a fővárosi utcák, és általában a közlekedés. Elmondták, gyakran azért nem tudnak elfogadni egy-egy munkalehetőséget, mert egyszerűen nem tudnak eljutni oda.

Egyikük ezzel kapcsolatban arra mutatott rá: folyamatos jogsérelemben élnek, mert hiába írják elő jogszabályok az akadálymentesítést, a szankció hiánya miatt alig változik valami.
Utaltak arra, hogy a metrók és az aluljárók ma gyakorlatilag használhatatlanok a mozgásukban korlátozottak számára.

Azt is kérték Tarlós Istvántól, tegyen rendet a fővárosban a mozgássérülteknek kiadott parkolókártyák ügyében, mert rengeteg visszaélést tapasztalnak. Mint fogalmaztak, a visszaélésekkel nem az a legnagyobb baj, hogy egészséges emberek drága autókkal elfoglalják a számukra fenntartott parkolóhelyeket, hanem az, hogy ezzel "megölik a bizalmat, a szolidaritást".

Elmondták, Tarlós Istvánhoz hasonlóan ők is "működő várost" szeretnének, mert egy akadálymentes környezetben nekik is könnyebb lenne az életük. Arra is rámutattak, hogy ami nekik, fogyatékkal élőknek fontos, az másoknak, például az időseknek is könnyebbé teszi az életét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását