2024. április 30. - Katalin, Kitti

MSZP: a Fidesz kriminalizálja a politikát és a szocialista pártot

Molnár Gyula ellen indított eljárás miatt rendkívüli sajtótájékoztatót tartott ma az MSZP a Jókai utcában. A sajtótájékoztatón részt vett a párt elnöksége és a frakció tagjai is.
2010. szeptember 29. szerda 13:30 - Tóbiás Gábor, Forján-Vass Máté
Mesterházy Attila: a Fidesz megfélemlíti az ügyészséget.

A pártelnök szónokolt elsőként, és elmondta: a párt szolidaritását fejezi ki azokkal a képviselőikkel, akiket aljas vádak értek. Továbbra is kiállnak a polgármesterjelöltek és a képviselőjelöltek mellett.

Kövér László korábban úgy fogalmazott, hogy egyenként levadásszák a szocikat. A pártelnök kijelentette: sem egyenként, sem csoportban nem fogják levadászni a szocialistákat, mert ők összetartanak.

Hozzátette: „ennyi mocsok még nem öntötte el a kampányt, mint most. A Fidesz egyszerűen kriminalizálja a politikát és a szocialistákat.” Olyan jelölteket rágalmaznak meg, akiknek van esélyük a választásokon. Ilyen Molnár Gyula is.

Felszólította a Fideszt, hogy ne adjanak politikai megrendeléseket a a rendőrségnek, az ügyészségnek, az APEH-nak és az ÁSZ-nak. Reményei szerint a fent említett szervezetek függetlenek maradnak a Fidesz megfélemlítései ellenére is.

Aggodalmasnak találta azt, hogy az ügyészség Molnár Gyula kampányrendezvényére vitték ki az ügyészségi idézést.

Szanyi Tibor: a Fidesz kormányozzon, ne terrorizáljon

Az angyalföldi képviselő elmondta: „sötét kezek arra kényszerítenek, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, ami a legsötétebb diktatúrákban fordul elő.”

Elmondta, az, hogy kampányrendezvényre vitték ki az idézést, előrevetíti egy politikai misszió látszatát.

Az MSZP kampányfőnöke kijelentette: a médiában vannak olyan vállalkozók, akik lefekszenek a Fidesz sugalmainak. Aljas hajsza folyik ellenük, és amit Molnár Gyulával csinálnak, az a politikai agresszió határát feszengeti. Hozzátette, a Fidesz a kormányzásra kapott felhatalmazást, nem politikai terrorra.

Molnár Gyula: állok az ügyészség rendelkezésére.

A képviselő megköszönte a párt támogatását. Furcsának tartja, hogy egy ezer napja tartó eljárás éppen a kampányidőszak végén jut el odáig, hogy ügyészségi idézést kapjon. Azt is hozzátette, hogy áll az ügyészség rendelkezésére.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását