2024. május 2. - Zsigmond

Marhaságok a szavazás alatt

A választás komoly dolog. Legalábbis mi itt, rosszemlékű diktatúrák után, szeretjük nagyon komolyan venni. (Talán ezért is létezik teljesen fölöslegesen a kampánycsend intézménye is.) Pedig vannak ilyenkor is marhaságok.
2010. október 3. vasárnap 19:10 - Győry S. József
Gyurcsány már urnában van

Az egyik VI. kerületi szavazókörben igen meglepődhettek a jobb sorsra érdemes szavazópolgárok: Gyurcsány Ferenc belebújt az urnába, ahonnan a hírhedt őszödi beszédét skandálta!

Legalábbis első blikkre. A figyelmes – és épeszű – választópolgárok azonban tüstént rájöhettek, hogy mindez nem igaz. De akkor ki szólott az „edényből”?

A szavazatszámláló bizottság megoldotta a rejtélyt, amikor felnyitották a „titkok ládáját”. Egy tréfáskedvű honfi, mobiltelefonját feláldozva megviccelte a „bigottságot”: a készüléket kihangosította, feltételezhetően időzítve beállította a hírhedt beszédet, majd bedobta a szavazóurnába.

A helyszínre érkező rendőrök kivették a készüléket, majd lezárták a különleges orgánumú urnát. A szavazás természetesen folytatódott, immáron egy közönséges, teljesen hétköznapi „ládikóval”.

Poén ide, tréfa oda, a körlet jegyzője feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, a kékkabátosoknak munkát adva. Állítólag nekik nincs humorérzékük…

„Mikor a mennyezet repedezett”

A baranyai Somogyhatvan kisebbségi szavazókörletében „véleményt alkotott” a mennyezet: nemes egyszerűséggel ráomlott a szavazatszámláló bizottságra. A természetfeletti jelenségben senki sem sérült meg, a szavazás folytatódott igaz, a polgármesteri hivatal egy másik helységében.

Örülünk, hogy a gaz mennyezet senkinek sem húzta el a nótáját.

Megrészegedett az ikszelés lehetőségétől?

Négyévente van lehetőségünk kinyilvánítani a véleményünket, illetve valamilyen szinten beleszólni a „nagyok játékába”. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tornanádaska egyes számú szavazókörletében egy férfi nejével együtt ment be a szavazófülkébe. Mindez természetesen feltűnt a szemfüles bizottságnak, hiszen képesek megkülönböztetni egy szavazófülkét egy elbaldachinozott „légyott szobától”.

Az úr ittas volt, helyette felesége tette a remélhetőleg megfelelő helyre az ikszet. Minden sikeres férfi mögött egy nő áll a mondás szerint, a „bigottság” viszont nem ismerte a közhelyet: érvénytelenítették a szavazatot. Egészségükre!

Mire jó egy mosdó?

Sok mindenre.

Lehet inni, dohányozni, illetve… igen. Azt is.

Ha valaki pontos információkat akar, akkor kérdezze meg a szigetvári szavazatszámláló bizottság valamelyik tagját, hiszen róluk van szó. Egy civil szervezet bejelentést tett, hogy a bizottság tagjai az egyik helyi jelölt közeli kocsmájának mosdóját használják. Hogy ezzel mi a probléma? A bejelentő szervezet szerint mindez sérti a választások tisztaságát.

Pedig tisztán is lehet inni, dohányozni és… azt is. Vagy azt. Esetleg amazt. Vagy bármi mást.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását