2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Európa legyőzte USA-t

Európa válogatottja drámai csatában, egy ponttal, 14,5-13,5-re győzött az Egyesült Államok ellen a walesi Newportban rendezett Ryder Kupán, a golfozók legrangosabb csapatversenyén.
2010. október 4. hétfő 18:34 - HírExtra
A kétévente sorra kerülő viadal, a pénteki esőzések miatt négynaposra nyúlt, s ugyan a az amerikaiak kezdtek jobban, a szombat délután, és a vasárnapi párosmérkőzéseken (két-két játékos a rivális két-két golfozójával szemben) is a hazaiak domináltak.

A hétfői napot - melyen 12 "egyes" mérkőzést rendeztek, s a csapatok minden tagja összecsapott egyik riválisával - Európa legjobbjai megnyugtató, hárompontos előnnyel kezdték, ám a vendégek sztárjai nagyszerű napot fogtak ki. Többek között a vasárnap gyengélkedő Tiger Woods és Phil Mickelson győzelmeivel felzárkóztak, s amikor az utolsó előtti meccsen Zach Johnson legyőzte Padraig Harringtont, kiegyenlítettek.

A zárópárban az észak-ír Graeme McDowell végig vezetett Hunter Mahan ellen, ám csak az utolsó előtti, 17. lyukon dőlt el a meccs, amikor az amerikai hibázott.

Ezzel 2006 után ismét Európa nyerte a Ryder Kupát, s összességében a 11. sikerét aratta. Az összmérleg ugyanakkor még mindig komoly amerikai előnyt mutat, mivel két döntetlen mellett 25-ször tudtak nyerni.

A 38. Ryder Kupán:
Európa-Egyesült Államok 14,5-13,5

Európa csapata:

Lee Westwood (angol), Rory McIlroy (észak-ír), Luke Donald (angol), Martin Kaymer (német), Ian Poulter (angol), Ross Fisher (angol), Miguel Ángel Jiménez (spanyol), Francesco Molinari (olasz), Edoardo Molinari (olasz), Peter Hanson (svéd), Padraig Harrington (ír), Graeme McDowell (észak-ír)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását