2024. június 1. - Tünde

Botka: lejárt néhány szocialista vezér szavatossága

Kizárt dolog, hogy újra hiteles arcok legyenek az élvonalban azok, akik az elmúlt években, évtizedekben vezetőként képviselték a szocialista pártot - állítja Botka László, Szeged újjáválasztott polgármestere a Népszabadság szerdai számában közölt interjúban.
2010. október 6. szerda 08:40 - HírExtra
Meg kellene érteni, hogy a politikusoknak is van szavatossági idejük, és ha az lejár, az illetőnek egészen biztosan vissza kell vonulnia az első sorból - mondta Szeged polgármestere. Hozzátette: de ez nem jelenti azt, hogy bárki bukott ember lenne közülük. A szocialista párt eddigi vezetői a demokratikus Magyarország legsikeresebb pártját hozták létre, amely 12 éven át kormányozta az országot. Megbecsülés, tisztelet és köszönet jár érte.

"Nagyon bízom benne, hogy van bennük annyi politikai bölcsesség, hogy az általuk is felhalmozott óriási politikai, erkölcsi, emberi tőkét nem fogják azzal kockáztatni, hogy nem veszik tudomásul az élet törvényszerűségeit" - jelentette ki Botka László.

A szegedi polgármester szerint a szocialista párt akkor lehet sikeres, ha a társadalmi folyamatok előtt jár, nem utánuk kullog. "Akkor, ha nem akarjuk folyton újrajátszani az elmúlt 4-8 év többnyire elvesztett csatáit, hanem arra készülünk, hogy ez az ország teljesen más lesz 2014-ben, mint akár most" - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását