2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ringbe száll Mészáros Márta filmje

A csütörtökön kezdődő chicagói filmfesztivál versenyprogramjában indul Mészáros Márta Kéthly Annáról szóló, Utolsó jelentés Annáról című filmje A mustrán levetítik Pacskovszky József A vágyakozás napjai című moziját is.
2010. október 6. szerda 12:16 - HírExtra
A chicagói Arany Hugó elnevezésű díjért 18 film száll ringbe, Mészáros Márta mozija mellett például Abbasz Kiarosztami iráni rendező Copie conforme és a francia Bertrand Tavernier La Princesse de Montpensier című legutóbbi alkotása - közölte a Magyar Filmunió szerdán az MTI-vel.

Észak-Amerika legrégebbi nemzetközi filmversenye 46. alkalommal kezdődik csütörtökön és október 21-ig tart. Mészáros Márta legutóbbi rendezése, a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült Utolsó jelentés Annáról először lesz látható Amerikában. Az Eszenyi Enikő főszereplésével forgatott és Magyarországon 2009-ben bemutatott alkotás Kéthly Annának állít emléket.

A filmet háromszor is levetítik a fesztiválon: október 13-án, 14-én és 17-én.
Pacskovszky József drámáját, a magyar-francia koprodukcióban, szintén a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült A vágyakozás napjai című filmet szintén műsorra tűzi a chicagói filmfesztivál. A rendező személyesen mutatja be filmjét a chicagói közönségnek 14-én, 16-án és 19-én.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását