2024. április 20. - Tivadar

Születésnapi bulit tart a 100 Tagú Cigányzenekar

Pénteken a 25. születésnapját ünneplő 100 Tagú Cigányzenekar vendége lesz Szakcsi Lakatos Béla, szombaton pedig a Budapest Jazz Clubban lép föl egy különleges, lemezfelvétellel egybekötött koncerten.
2010. október 8. péntek 08:20 - HírExtra

A magyar dzsessz nemzetközi nagykövete ritka produkcióval lép a közönség elé a Budapest Jazz Clubban, a szóló koncertről lemezfelvétel készül. Amerikában készült már szólólemeze, de azok stúdiófelvételek voltak - mondta el a muzsikus az MTI-nek.

 A "Gipsy Jazz" szülőatyjaként is számon tartott Szakcsi Lakatos Béla az elmúlt évtizedekben megszámlálhatatlan felkérésnek tett eleget, több tucat hazai és nemzetközi lemezen vállalt szereplést, a világot bejárva a legkülönbözőbb formációkban játszott. Szombaton este azonban - a koncertajánló szerint - egy őszinte monológ fültanúja lehet a közönség. Modern hangzásvételű improvizációk és dallamos sztenderdek egyaránt helyet kapnak a csaknem másfél órás, változatos műsorban.

 "Néhány amerikai számot is előadok, de saját felfogásban, a többi saját darab, improvizáció, amelynek a gondolata már megvan bennem, de természetesen majd a pódiumon bontakozik ki" - árulta el Szakcsi Lakatos Béla.

 A Budapest Music Center (BMC) gondozásában huszonöt országban Szakcsi Lakatos Béla Live At The Budapest Jazz Club címmel megjelenő album még karácsony előtt a boltokba kerül.
    
Szakcsi Lakatos Bélát pénteken is hallhatja élőben a közönség: a 25 éves 100 Tagú Cigányzenekar születésnapi koncertjén lép fel a Papp László Sportarénában olyan vendégzenészek társaságában, mint Somló Tamás, Szentpéteri Csilla, id. Boross Lajos és a Nádor Quartet. 

A fennállásának negyedszázados évfordulóját ünneplő együttesnek két saját szerzeményét ajánlotta Szakcsi Lakatos Béla mint olyan zenész, aki a cigány folklór gyűjtésével és színpadi művekké formálásával is foglalkozott. Az anyagot és a hangszerelést már átadta az együttesnek, a péntek délutáni próbán lesz teljessé a produkció, amelyet frissen élvezhet az esti koncert közönsége - tette hozzá a zongoraművész-zeneszerző.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását