2024. április 24. - György

Sok segítség kell még

Nagyon sok segítségre van szükségük a vörösiszap okozta katasztrófa áldozatainak és károsultjainak, de ahhoz, hogy megértsük tragédiájukat, a pusztítást látni kell.
2010. október 9. szombat 18:44 - HírExtra
Juliusz Janusz, a Vatikán magyarországi nagykövete jelentést tesz tapasztalatairól a pápának.
Az apostoli nuncius Devecseren bement azokba a házakba, amelyek a hétfő délutáni vörösiszap-lavina következtében lakhatatlanná váltak, beszélt a károsultakkal, majd az ajkai sportcsarnokban együtt imádkozott a kolontári kitelepítettekkel, és azokkal, akiknek hozzátartozói életüket vesztették a katasztrófában.

A szentszék nagykövete a nyári borsodi árvízkárokra utalva úgy fogalmazott: egy folyó vagy egy patak okozta károkat 2-3 hét alatt fel lehet számolni, el lehet tüntetni, de az ajkai térségben történtek hosszú hónapokig, évekig éreztetik majd hatásukat, emlékeztetik az embereket a szörnyű pusztításra.

Ahhoz, hogy megértsük, mi történt, el kell jönni, mert a televíziók képernyőjén keresztül nem lehet felmérni a tragédia nagyságát - hangsúlyozta.

Juliusz Janusz köszönetét fejezte ki a karitatív szervezeteknek a segítségért, külön kiemelve a Katolikus Karitász tevékenységét. Véleménye szerint ezt tapasztalva növekszik a bizalom és a remény az emberek között. Hozzátette: ezt a bizalmat és reményt látja a magyar kormány és az egyházi szerveztek között is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását