2024. április 25. - Márk

Andreas jót tesz a szlovák-magyar viszonynak

Továbbra is van kiért szorítaniuk a szlovákiai magyar Megasztár-rajongóknak, hiszen Csonka Andreas még mindig versenyben van az év hangja címért. A jókedvű énekessel beszélgettünk.
2010. október 10. vasárnap 08:23 - Kancsár Edina
Kökény Attila mesélte, hogy összebarátkoztatok. Mennyire kompenzálja ez a család és a barátok hiányát?
Csonka Andreas
Rengeteg energiát mozgat magában a szlovákiai magyar Andreas, akinek egyébként szakács az eredeti végzettsége. A versenyző elmondta, hogy új színt szeretne vinni a magyar zenészvilágba. Az ő stílusához a reggae-világa áll a legközelebb, de a gospelhez is van köze. Reméli, hogy ezt majd mind meg tudja mutatni a műsorban.
Ez egy nehéz dolog, mert én nagyon családcentrikus vagyok. Hiányoznak a vasárnapi ebédek és, hogy mind együtt legyünk. Egy barátság nem igazán tudja pótolni ezt, maximum feledteti valamennyire. A sok próba és hogy itt a házban együtt vagyunk, valamennyire csökkenti a család miatt érzett hiányom mértékét. De nagyon nehéz…

És hogyan tartod velük a kapcsolatot?
Telefonon és interneten keresztül tartom a kapcsolatot. A barátaim minden koncertemen ott szoktak lenni, a szüleim csak a nagyobbakra jönnek. Korábban is úgy volt, hogy ha elmentem fellépni, akkor annyi barátom jött, hogy négy autóval kellett mennünk. Jött mindenki, aki csak számít.(nevet)

Mióta énekelsz?

Tizennégy-tizenöt éves korom óta. Eleinte inkább csak zongoráztam és gitároztam, aztán tizenöt éves koromban, a középiskolában énekelni is elkezdtem.

Említetted, hogy korábban is voltak fellépéseid. Ezek Szlovákiában voltak?

Igen, hiszen én onnan jöttem. De később Magyarország is befogadott a zenei életébe, csak a Megasztár előtt nem sokat lehetett hallani rólam. Pedig sok mindenkivel dolgoztam már együtt, például Katinkával is csináltunk egy közös zenekart.



Te magad jelentkeztél a tehetségkutatóba, vagy esetleg valamelyik családtagod volt?

Én magam jelentkeztem. Éreztem, hogy kell egy kiugrási lehetőség, amire a Megasztár teljes mértékben alkalmas. De azt álmaimban sem gondoltam, hogy bejutok a legjobb tizenkettőbe. Nekem ez egy nagyon nagy öröm és lehetőség…

Milyen érzés volt szombaton, hogy te csont nélkül továbbjutottál?

Nagyon jó érzés volt és meg is mondom, hogy miért: a zsűrinek a pozitív kritikája nekem nagyon sokat jelentett. Eszméletlen, hogy nekem mennyi energiát tudnak adni minden alkalommal. Friderikusz Sándornak például külön hálás vagyok, hogy pont az én produkcióm után kampányolt azért, hogy a két tehetségkutatót ne egy időben sugározzák.

Láttam, hogy azóta mindenhol írtak erről és összekötik velem is. De amikor Eszenyi Enikő elsírta magát, az is maradandó élmény volt, mert lelkileg engem is nagyon megérintett... Tudtam, hogy átérzi azt, amit én éreztem. Nagyon érdekes amúgy a zsűri és köztem lévő kapcsolat, mert amikor a színpadon rájuk nézek, érzem, hogy mit gondolnak… És ez rengeteg erőt ad nekem.

Mindegyik zsűritaggal jól kijössz?

Eddig még mindenkitől nagyon jó kritikákat kaptam, de ettől függetlenül is nagyon kedvelem mind a négyüket.

Hogy viseled/viselitek a rengeteg próbát és a feszített tempót, amivel a műsor jár?

Elég fárasztó. Mire eljön a szombat, addigra teljesen kimerülünk fizikailag, lelkileg és agyilag is. Szóval nehéz, de amikor megérezzük az élő műsor varázsát, akkor az ad egy plusz energiát.

Mik a jövőbeli terveid, ha esetleg nem nyered meg a versenyt: szólóénekesként vagy saját zenekarral szeretnéd folytatni?

Van nekem egy zenekarom, akik kísértek a fellépéseimen, úgyhogy velük biztos, hogy a későbbiekben is fogok együtt dolgozni. Szerintem innen már bármikor kieshet az ember, nem fog elveszni, ha ügyesen ki tudja használni a lehetőségeit. Nagyon szeretnék majd saját dalokkal fellépni, hogy megismerjék a zenémet az emberek. Egyébként nem félek a kieséstől, mert érzem, hogy Szlovákia mennyire mellém áll.



A szlovák- magyar kapcsolat miatt külön jó, hogy te versenyben vagy. Hátha neked köszönhetően javulnak a viszonyok…

Ezt én is így érzem. Már a videóim kommentjeiből is az derül ki, hogy az emberek összekötik a nevemmel ezt a viszonyt. Olyanokat írtak, hogy „Jó, hogy végre van valaki, aki olyat hoz ebbe a műsorba, amivel elfogadtatja, hogy mi sem vagyunk mások és tudunk azonosulni Magyarországgal.”

Még nem szeretnék hazamenni, mert minél tovább jutok a versenyben, annál jobb. De tudom, hogy ha hazamegyek, rengeteg ember fog várni és sok helyre fognak hívni. Valahol már azt is várom, mert szeretném testközelből érezni az emberek szeretetét.

Gondolom ez amiatt van, hogy nagyon el vagytok zárva a külvilágtól.

Biztos ez is benne van. Tegnap, amikor volt egy kis szabadidőm, találkoztam a barátaimmal és kimentünk egy bevásárlóközpontba és eszméletlen volt, ami fogadott. Nem tudtunk leülni egy kávéra, mert állandóan jöttek az emberek.

És ez tetszett neked?

Igen, nagyon jó volt! Feldobott ez a reakció és ez egy plusz energiát adott nekem a jövő heti szerepléshez.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását