2024. május 4. - Mónika, Flórián
November elején Az út legyen veled címmel jön a Mobilmánia második albuma. A lemezről a stúdiómunkáról és a koncertekről Rudán Joeval, az együttes énekesével beszélgettünk.
2010. október 11. hétfő 20:04 - Brousil Csaba
Vége a nyárnak, a fesztiválszezonnak. Koncerteztetek határon innen és túl. Sikeres időszakon vagytok túl?

Nevezhetjük akár nyári turnénak is, ami 25 állomásból állt. Mindenhol megkaptuk a közönség maximális szeretetét, nagyon sok helyen megfordultunk, ami arra is nagyon jó volt, hogy teljesen összeszokjon a Donászy Tbivel és Szentkirályi Janival kiegészült  felállás.


                                                 Fotók: mobilmania.rockband.hu 

A sok koncert után sincs pihenés. Új lemezen dolgozik az zenekar. Hol tart a munka, mikor jelenik meg az album?


A dalokat már feljátszottuk, és felénekeltük szalagra, most a keverési munkálatok folynak, Rozgonyi Péter hangmérnök vezetésével. A borító is majdnem kész, utolsókat simítják rajta, novemberben boltokban lesz az új lemez, Az út legyen veled címmel, az Alexandra kiadó gondozásában.

Mennyiben lesz hasonló az új anyag ez első Mobilmánia lemezhez? Teljesen új számok szerepelnek majd rajta, vagy helyet kapnak újra átgondolt régi Mobil dalok is?

Zeneileg egységesebb, letisztultabb lesz az album, ismét meglepetéseket tartogat majd a zeneszeretők lelkes táborának. Rajtam kívül ismét énekel Kékesi Bajnok, és Zefi, valamint  Kozma Tomi is.

P.Mobil dalokat csak koncerteken játszunk, a közönség kéri tőlünk, és mivel évtizedeket töltöttünk a zenekarban, ez hozzátartozik a múltunkhoz, az életünkhöz. De a lemezen, hasonlóan ez előzőhöz, csak új szerzeményeink lesznek hallhatók, még nem fogytunk ki az ötletekből, van meg bőven mondanivalónk az utókor számára.



Erre az albumra is Horváth Attila írja a szövegeket?


Természetesen Attila jegyzi a dalok szövegeit, csapattagnak számít nálunk, ismét megajándékozott minket jó pár gyöngyszemmel.

Terveztek lemezbemutató koncertet illetve turnét?

Október 23. alkalmából lesz egy koncertünk Miskolcon a lemez megjelenése előtt, és miután megjelent az album, tartunk egy különleges koncertet Budapesten november 6-án a József Attila Művelődési Házban, ahol Tunyóra emlékezünk, aki már sajnos két éve nincs köztünk.

Különlegessége még az estének, hogy Donászi Tibi 55 éves lesz, és Zefi és Bajnok 30 éve zenélnek együtt, sőt az új albumról is eljátszunk néhány dalt.  Még novemberben megyünk egy erdélyi turnéra, utána pedig decembertől „Az út legyen veled” szellemében beindulunk. A zenekar honlapjáról lehet  bővebben tájékozódni az koncerthelyszínekről.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását