2018. szeptember 24. - Gellért, Mercédesz

Mégsem tiltják be a bikaviadalokat

Alig három hónappal a katalóniai bikaviadal-tilalom törvényének meghozása után jó híreket kaptak a tradicionális spanyol fiesta kedvelői: a belügyminisztérium helyett a kulturális minisztérium hatáskörébe kerül át a nemzeti látványosság ügye.
2010. október 14. csütörtök 20:50 - HírExtra
A hírt szerdán közölte a spanyol kormány. Ezzel a lépéssel, amelyért a torreádorok már évek óta harcoltak, a bikaviadalok kulturális szempontból is felértékelődnek.

"Művésznek tartjuk magunkat, és több támogatásra számítunk a kulturális minisztériumtól" - mondta el Jose Maria Manzanares torreádor Madridban, miután több kollégájával együtt találkozott Alfredo Perez Rubalcaba belügyminiszterrel.

A belügyminisztérium eddig mindenekelőtt a bikaviadal engedélyeztetéséért és a hivatásos torreádorok regisztrálásáért volt felelős. Ugyanakkor több ügyben a döntés a helyi önkormányzatok kezében volt.

Mindössze egy héttel ezelőtt utasította el a spanyol kormány a bikaviadalok nemzeti kulturális kinccsé való nyilvánítását. A javaslatra a felsőházban akkor csak a konzervatív néppárt képviselői szavaztak igennel.

Katalóniában a parlament július végén döntött úgy, hogy betiltja a bikaviadalokat az ország északkeleti részének ezen régiójában. A tiltás 2012 elején lép életbe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását