2024. április 25. - Márk

Jobbik: hosszabb távon is megadóztatná a multikat

A Jobbik a kormány rövid távú elképzeléseivel ellentétben hosszabb távon is támogatná a multinacionális cégek extraadóztatását - mondta Hegedűs Tamás, a párt frakcióvezetője az egyes ágazatokat terhelő különadóról szóló törvényjavaslat összevont általános és részletes vitájában, hétfőn este a parlamentben.
2010. október 18. hétfő 21:54 - HírExtra
Hegedűs Tamás vezérszónoki felszólalásában hangsúlyozta: alapvetően egyetértenek a válságadó céljával, a "multik megszorongatásával", hiszen szerintük most azoknak is fizetniük kell, akik az "elmúlt években indokolatlanul nagyot kaszáltak" gyakran monopolhelyzetük, illetve piaci erőfölényüket kihasználva.

Az ellenzéki képviselő ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy a kormánynak meg kell akadályoznia a válságadó fogyasztókra, illetve beszállítókra való áthárítását.

A jobbikos politikus szerint csak azoknak a multinacionális cégeknek szabadna Magyarországon maradnia, amelyek hozzájárulnak a közteherviseléshez, míg a "magyar lakosságot kopasztó" vállalatok után nem szabad könnyeket hullatni.

Hozzátette: a kabinetnek a következő években be kellene zárnia azokat a kiskapukat, amelyek lehetővé teszik, hogy a nemzetközi nagyvállalatok könyvelési ügyeskedéssel tüntethessék nyereségüket az állam elől.

Hegedűs Tamás arra is rámutatott, hogy a hipermarketek esetleges forgalomcsökkenésével közelebb kerülhet az önálló magyar élelmiszerellátás reális célja, hiszen a nagy élelmiszerláncok a kezdetektől a magyar kiskereskedők kárára terjeszkedtek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Füsti
2010. október 19. 05:24
megtámogatják, nem megadózatják
Füsti
2010. október 19. 05:24
Alapvetően jó az ötlet, az adóval, csak ezzel párhuzamosan kellene valami támogatási rendszer, emellé amivel a hazai, hagyományos minőségű élelmiszert áruló boltokat megadóztatják.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását